Nitekim Japon üretici, bu yılın ilk 6 ayında sattığı 4.97 milyon araçla “Dünyanın bir numaralı otomotiv üreticisi” ünvanını General Motors’dan devraldı. Toyota, GM’i 300 bin adetle geride bırakırken, uzmanlar yıl sonuna kadar söz konusu farkın kapanmasının zor olduğunu belirtiyor. GM, yılın ilk yarısında 4.67 milyon araç sattığını açıklamıştı. Toyota’nın bu başarısının ardında, Çin ve Güneydoğu Asya’da elde ettiği satış artışlarının yanı sıra Amerikan pazarında kaybettiği pazar payının bir bölümünü geri alması olduğu belirtiliyor.

REKABET SÜRECEK
Her ne kadar, iki şirket de adetler açısından dünya birinciliğinin önemli olmadığını, kar etmeye odaklandıklarını söyleseler de, yıl sonuna kadar rekabetin süreceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu yarışta geride kalmak istemeyen GM’in sözcüsü Jim Chain, Çin’deki pazar paylarının artmaya devam ettiğini kaydederken, şirketin en büyük markası olan Chevrolet’nin gelişiminin her çeyrekte rekor düzeyde sürdüğüne dikkat çekti. Cain, Chevrolet’nin gelecek iki yılda Amerikan pazarına sürekli yeni model çıkartacağını da hatırlattı.