Nestle Türkiye, Doğan ve Balaban Gıda'nın yüzde 51 hissesini satın almak üzere anlaşma sağladı.

Nestle Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Doğan ve Balaban Gıda'nın, 50 milyon lira değerindeki “oyuncaklı çikolata yumurta” pazarının “satış adedi olarak lideri” olan Toto markasının yanı sıra; çeşitli bisküvi, çikolata ve gofret markalarının da üretimini gerçekleştirdiği belirtildi.

Doğan ve Balaban Gıda ile gerçekleştirilen bu ortaklık ile Nestle Türkiye'nin, daha uygun fiyatlarla daha çok yerde tüketicileriyle buluşma stratejisini pekiştirmiş olacağı ifade edilen açıklamada, anlaşmanın, Rekabet Kurumu'nun onayına tabi olduğu vurgulandı.

Hedeflerinin 3,6 milyar liralık bir hacme sahip çikolatalı ürünler pazarının yarısını oluşturan uygun fiyatlı ürünler kısmında büyümek olduğunu kaydeden Nestle Türkiye Çikolata ve Şekerleme Grubu Genel Müdürü Devrim Cöbek, “Değişik fiyat kategorilerinde tüketicilerimize farklı lezzetleri Nestle kalitesi ile sunabilmeyi amaçlıyoruz. Bu bakımdan Doğan ve Balaban Gıda ile işbirliğimiz büyük önem taşıyor. Türkiye'deki üretim kapasitemizi daha da artırmayı, dağıtım seviyemizde daha da rekabetçi bir düzeye ulaşmayı hedefliyoruz. İşbirliği içine girdiğimiz Doğan ve Balaban Gıda bu anlamda bize büyük katkı sağlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Verilen bilgiye göre, Doğan ve Balaban Gıda'nın kurucuları Balaban ve Küpçü aileleri Nestle Türkiye ile imza atılan bu yeni ortaklıkta yönetimi üstlenmeyi sürdürecek.