Torunlar GYO"dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Halka arz fiyat aralığı 5,50 – 7,50 TL olan Torunlar GYO"nun hisselerinin yüzde 25.16"sı halka arz ediliyor. Ek satış hakkının kullanılması halinde Torunlar GYO"nun halka açıklık oranı yüzde 28.93"e çıkacak. Türkiye"nin alışveriş merkezi odaklı gayrimenkul yatırım ortaklığı Torunlar GYO"nun halka arzında 13 Ekim"de başlayan talep toplama 15 Ekim"de sona eriyor. Nihai fiyat ve dağıtım sonuçlarının ise 18 Ekim"de açıklanması planlanıyor. Torunlar GYO"nun halka arzında hisselerin yüzde 20"lik bölümü yurtiçi yatırımcılara, yüzde 80"i ise yurtdışı yatırımcılara ayrıldı. Halka arzda yurtiçi bireysel yatırımcılar; ilgili teminatları kabul eden konsorsiyum üyelerinden likit fonları, döviz ve DİBS"lerini teminat göstererek talepte bulunabilecekler.

2.65 milyar TL portföy değerine sahip Torunlar GYO"nun, tamamlanmış projeler bazında portföyünün yüzde 89"unu kira geliri elde edilen AVM yatırımları oluşturuyor. Torunlar GYO, portföyünde yer alan arsalar üzerine geliştirdiği projeler için de 2014 yılı sonuna kadar 858 milyon TL yatırım planlıyor. Torunlar GYO"nun halka arzına yurt içinde İş Yatırım liderliğinde 30 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum, yurt dışında ise İş Yatırım"la beraber JP Morgan aracılık ediyor.

-TORUNLAR GYO-

1996 yılında kurulan Toray İnşaat"ın, 2008 Ocak ayında SPK onayı ile gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesiyle Torunlar GYO adını alan şirket bugün Türkiye"nin lider alışveriş merkezi projeleri geliştiren şirketlerindendir. Torunlar GYO"nun tamamlanmış projeleri arasında Bursa Zafer Plaza, Bursa Korupark AVM ve Korupark Evleri bulunmaktadır. Torunlar GYO"nun yüzde 99.99 pay ile Antalya Deepo Outlet, Yeni Gimat"taki yüzde 14.83 pay sahipliği ile Ankamall ve Crowne Plaza, yüzde 44,6 pay ile Marmaris Netsel Marina ve yüzde 41.4 pay ile Nishİstanbul projelerinde yatırımları bulunmaktadır. Torunlar GYO"nun İstanbul"daki ilk AVM yatırımı TORIUM Alışveriş Merkezi"nin ise Ekim ayında açılması planlanmaktadır. Torunlar GYO'nun planlanan yatırımları arasında ise Mall Of İstanbul, Torun Tower, Kemankeş Butik Otel ve Turkmall ortaklığı ile gerçekleştirilen Samsun Bulvar AVM bulunmaktadır. Her biri kendi alanında farklı özelliklerle dikkat çeken bu yatırımların 2010-2011 yılı içerisinde başlatılması hedeflenmektedir.