İstanbul"da Esenyurt Haramidere"de 200 milyon dolar yatırımla Torium Alışveriş Merkezi"ni açan Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"nın (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 2 bin kişiye istihdam olanağı sağlandığını açıkladı.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş"ın katılımıyla yapılan törende konuşan Torun, inşaatına 2008 yılında başlanan alışveriş merkezinin, sektöründe öncü bir rol üstleneceğini belirtti. Torun, “Perakende sektörü Türkiye"nin en çok istihdam yaratan sektörleri arasında yer almaktadır. Özellikle gençlere yeni iş imkanlarının sunulduğu AVM yatırımları, bu gelişimde önemli bir rol üstlenmektedir. Torium da bölgede yaşayan genç nüfusu kapsayan yaklaşık 2 bin kişiye istihdam yaratmıştır” diye konuştu.

Kar sporları yapılacak

Esenyurt"ta 95 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Torium"da, 180 mağaza yer alıyor. Alışveriş merkezi içerisinde dört mevsim kış sporları ve kar eğlencesi yaşatmak amacıyla kurulan ve şu anda 50 santimetre kalınlığında kar bulunan “Torium Snowpark” adlı eğlence merkezinde, kızaklı tüp kaydırak, 55 metre uzunluğunda 3 sıçrama rampalı snowboard parkuru, çift ahşap kızak rampası, halatlı dağ tırmanışı, kayak eğitim parkuru ve kar oyun alanı yer alıyor. “Torium Snowpark” 6 milyon Euro yatırımla hayata geçirildi.

5 milyon Euro"luk lunapark

Alışveriş merkezindeki 5 milyon avro yatırım ile 3 bin 500 metrekare alana kurulan "Starpark lunapark” ise dünyada son yıllarda en çok tercih edilen lunapark dev oyuncaklarını ilk kez Türkiye"ye taşıyor. Lunaparkta 18 metrekarelik döner kule, 360 derece döner dev uçan sandalye, farklı yönlere hareket edebilen alabora ve dans eden tepsi gibi bir çok oyuncak bulunuyor.