Törene Aydın Valisi Mustafa Malay, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin , Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, İl Müftüsü Hıdır Bayrak ve daire müdürleri katılırken Dağeğmir köyü sakinleri de açılış törenine yoğun ilgi gösterdi.
Törende konuşan Dağeğmir Köyü Muhtarı Malik Ayar 2005 yılı Mayıs ayında 42 üye ile kurdukları Cami Yaptırma Derneği ile ilk önce eski camiyi yıkıp, 2,5 yıl içinde köylerine yeni bir camii kazandırdıklarını belirterek Caminin yapılmasında yardımlarıyla emeği geçen iş adamlarına, daire müdürlerine ve Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin"e teşekkür etti.
Gelişmiş ülkelerin en önemli kriterlerinin şehirler ile köyler arasındaki yaşam ve imkan farkının azaltılması olduğunu ifade eden Aydın Valisi Mustafa Malay “Türkiye"de yıllar önce şehirler ile köyler arasında bariz farklar vardı. Bugün bile halen bazı köylerimizde imkansızlıklar fazlasıyla var. Fakat son yıllarda başlatılan KÖYDES projesi ile bu farklar kapatılmaya başlandı. Bu farkı kapatmaya da göçü engellemek ve üretimi arttırmak için mecburuz. Köylü şehre gelince üretim azalıyor tüketici çoğalıyor. Eğer köylümüz şehirdeki fırsatları köyünde bulursa köyünü terk etme ihtiyacını hissetmez” şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından Vali Mustafa Malay Köy Muhtarı Malik Ayar"a emeklerinden dolayı çiçek verdikten sonra Vali Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin , İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser ve Dağeğmir Köyü Muhtarı Malik Ayar köy camisinin açılış kurdelesini birlikte kestiler.