Tören Aydın Atatürk Meydanı"ndaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından Aydın Tren Garı'nda devam etti. Törende Atatürk"ün Aydın"a gelişi nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Vali Yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Doğru, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, daire müdürleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Aydınlı öğrencilerinin sergilediği halk oyunları gösterisinin ardından, temsili olarak Aydın'ı ziyaret eden Atatürk'ü taşıyan tren saat 15.00 sularında Aydın Tren Garı'nda karşılandı. Bu arada Atatürk"ü temsili olarak taşıyan trene bir askeri helikopter havadan eşlik etti. Temsili olarak trenden inen öğrenciler tarafından taşınan "Sevgi Bayrağı" Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"a teslim edildi.

Adnan Menderes Üniversitesinden Yrd Doç. Dr. Günver Güneş"in “Atatürk ve Aydın" konulu konuşmasının ardından Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Büyük Önder Atatürk"ün 79 yıl önce Aydın"a ve ilçelerine yaptığı ziyaretlerin büyük izler bıraktığını belirterek “Bu gezilerde Atatürk, öncelikle Anadolu"dan başlattığı Milli Mücadelede birlik ve beraberliği sağlamayı, halkının desteğini almayı, aynı zamanda siyasal, toplumsal, kültürel ve ekonomik durum tespiti yapmayı amaçlamıştır. Birçoğu savaş koşullarında yapılan bu gezilerde Ulu Önder, yeni kurduğu Cumhuriyeti korumaya, diğer yandan da yapacağı devrimlerin alt yapısını oluşturmaya çalışmış ve sorunları yerinde görerek çözümler geliştirmeyi de amaçlamıştır. Ulu Önder, halkına olan candan yakınlığı, düşünce, görüşleri ve mütevazi kişiliği ile her seyahatinde onları kendine bir kez daha hayran bırakmıştır. Ziyaretlerinde kendisinden çok kurduğu Cumhuriyete, yaptığı devrimlere gösterilen ilgiden ve ortaya çıkardığı bu eşsiz eserin halkı tarafından kısa sürede sahiplenilmiş olmasından büyük bir gurur ve memnuniyet duymuştur” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aydın Tren Garında günün anlamı dolayısıyla Atatürk'ün Aydın'a gelişine ait fotoğraf sergisi gezildi.