TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Atilla Koç, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, SMMO Başkanı Fettah Açan, vergi rekortmenleri ve davetliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu vergi kavramının insanoğlunun toplumsal yaşama geçiş sürecinde doğduğunu söyledi. Toplumsal yaşama geçmeden önce güçlü olan zayıf olanı her zaman ezdiğini dikkat çeken Dokuzlu, "Vatandaşlarımızın güçleri oranında verdikleri vergiler, tüm yurt sathında doğru yatırımlara gitmeli ve adaletli dağıtılmalıdır. Bu ortamda vergi üretmek, istihdam sağlamak, üretim gerçekleştirmek, ürün satmak, ihracat yapmak, uzun süre ayak kalmak çok önemli. Her ne şekilde kazanırsak kazanalım vergimizi tam ve eksiksiz ödeyelim" diye konuştu.

"SAĞMAL İNEK GİBİ GÖRÜLEN DÜKKANLAR DURUYOR, MERDİVEN ALTI ÜRETİM YAPANLARI DENETLEYİN"
İsmail Hakkı Dokuzlu'dan sonra kürsüye gelen Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, kaçak işletmelerin devletin olduğu gibi esnafın da başının belası olduğunu dikkat çekerek, zamanında hoş görülen kayıt dışılığın bugün baş belası olduğuna dikkat çekti. Vergi denetçilerinin esnafı denetlediği kadar, kayıt dışı işletmeleri ve kayıt dışı işçi çalıştıranları da denetlemesini isteyen Akşit, "Vergi denetçisi istediği kadar benim berberimin, fırıncımın başında dursun, ben evime ekmek götüremediğim sürece biz esnaftan siz vergi denetçilerine fayda yok. İnek gibi sağılan dükkanlar her zaman durduğu yerde duruyor. Siz artık merdiven altında çalışan işletmelerin üzerine gidin. Kayıt dışılıkla ilgili olarak da koca koca koltuklarda oturan koca kafalılar yasa çıkarmalı" dedi.
Esnaf Odası Başkanı Hulisi Akşit, konuşmasını tamamladıktan sonra protokol masasında Vali Hüseyin Avni Coş'un yanında oturan Kültür ve Turizm eski Bakanı AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç'un yanına giderek bir süre konuştu. Akşit'in Atilla Koç'tan bir an önce kayıt dışılıkla ilgili yasa çıkarılmasını istediği öğrenildi.

"AF YASASI ÇIKARMAK YERİNE VERGİ BİLİNCİ KAZANDIRILMALI"
Torba yasayla mükelleflere kolaylık sağlanmasının amaçlandığını dikkat çeken Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, "Fakat vergisini ödeyen kesimlerde bu durum bir burukluğa neden olmuştur. Zaman zaman çıkarılan vergi ve sosyal güvenlik af yasalarının bazı kesimlerce yanlış değerlendirilip suistimal edildiği düşüncesindeyiz. Bu nedenle bundan sonra af yasalarının çıkarılması yerine vergi bilincinin topluma kazandırılmasının gerekliliğine inanmaktayız" şeklinde konuştu.
Vergi ödemenin vatandaşlık görevlerinin en başında geldiğinin belirten Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, "Vergi ödemek en önemli vatandaşlık görevimizdir. Toplumumuzun zenginleşmesi ve yatırımlarımızın artması vergi mükelleflerimizin çabaları sonucunda gerçekleşmektedir" dedi. Her sene olduğu gibi en başarılı iş adamlarının ödüllendirildiğini hatırlatan Vali Coş, "En başarılı iş adamlarımızı ödüllendiriyoruz. Bu başarı trendimiz devam ettikçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmamız çok yakındır. Aydın ekonomik ve sosyalleşme bakımından daha ileriye gidecektir. Atatürk'ün vergilendirilmiş kazanç kutsaldır özdeyişiyle ifade ettiği olguyu özümsememiz lazım. Ödenen vergiler memleketimize yatırım olarak geri dönüyor. Bu yatırımların gerçekleşmesini sağlayan kişiler vergi mükellefleridir. Bütün mükelleflerimizi kutluyorum" dedi.
Törende konuşmaların ardından 2009 yılı gelirleriyle kurumlar ve gelirler vergisi sıralamasında Aydın'da ilk 10 sırayı alan, 50 yıl ve üzeri Ticaret Odası üyesi olan, Türkiye'de ilk bin sanayici arasına giren ve Ticaret Borsası'na en fazla tescil yaptıran ve Aydın'dan en fazla ihracat yapan 5 firma ödüllendirildi.
Tören sonrası ödül alanlar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.