Diyarbakır"ın Hani ilçesinde 19 yaşındaki genç bir kız, başı kesilerek öldürülmüş halde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Hani"ye bağlı Kırım köyü kırsalındaki ormanlık alanda ceset gören köylüler, durumu telefonla jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekibi, başı kesici bir aletle vücudundan ayrılmış halde genç kıza ait ceset buldu.

Yapılan incelemede kimlik çıkmaması üzerine jandarma ekipleri, Kırım köylülerinden bazı kişileri olay yerine çağırdı. Köylüler, cesedin köylerinde oturan ve 4 gündür kayıp olduğu belirlenen Tuğba K"ye (19) ait olduğunu bildirdi. Ceset, otopsi için Hani Devlet Hastanesine götürüldü.

Otopsi sonucunda Tuğba K"nin başı kesilerek öldürüldüğü belirlendi. Olayla ilgili Hani Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasını sürdürürken, Tuğba K"nin bekar olduğu ve cesedi bulununcaya kadar aradan geçen 4 günlük sürede ailesinin güvenlik güçlerine herhangi bir kayıp bildiriminde bulunmadığı bildirildi.

Öte yandan, Kırım köyünde 3 gün önce Tuğba K"nin 2 yakını arasında çıkan silahlı çatışmada bir kişinin öldüğü, bir kişinin ise ağır yaralandığı öğrenildi.

Olayın töre cinayeti olabileceğini değerlendiren savcılık, iki olay arasında bağlantı bulunup bulunmadığını araştırıyor.