Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Eğitim Stratejileri Toplantısı' Nazilli'de yapıldı. Aydın genelinde görev yapan tüm okul müdürleri de dahil olmak ilçe milli eğitim müdürleri ile birlikte 220'ye yakın eğitim liderinin katıldığı toplantıda konuşan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın'ın eğitim stratejisini 34 maddede toplayarak 5 yıllık hedef ortaya koydu. Töre "Başbakanımızın 2023 yılı hedefi olan sadece Türkiye'yi değil Dünyayı yönetecek liderleri yetiştirmek için takım olacağız" dedi.

“DÜNYAYI YÖNETECEK LİDERLER YETİŞTİRECEĞİZ”
Yaklaşık iki yüz yirmi eğitimcinin katıldığı İsabeyli Özel Yüzyıl Bezci Koleji'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda Aydın'a yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre istatistik verilerle eğitimde Aydın’ın yerini ve başarılarını ortaya koydu. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki bölümde yapılan toplantıda insan sevgisini de ön plana çıkaran Töre, alışılmış yaklaşımlardan vazgeçme zamanının çoktan geçtiğini, insanların birbirine güvenmesi, birbirini anlaması gerektiğini ifade ederek "Yol arkadaşlarım olarak sizden destek bekliyorum. İyi bir takım ruhu yakalayarak ilimizi eğitim alanında daha üst seviyelere çıkartalım. Bunun için önce eksiklerimizi ve stratejimizi belirleyelim. Başbakanımızın dediği gibi 2023 yılı hedefi olarak önümüzdeki 5 yılı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Tek başımıza bir ili yönetmemiz mümkün değil. Bizim güçlerimiz öğretmenler, okul müdürleri, milli eğitim müdürleridir. Onlarla birlikte biz bir takımız. Eğitim yönüyle Türkiye'nin en şanslı il olduğunu düşünüyorum. Çok başarılı okul ve milli eğitim müdürleri var. Biz bu başarıyı hep birlikte artıracağız. Aydın'da bilim sanat merkezi, otistik okulumuz, öğretmenlerimize tam hizmet verebilecek iyi bir öğretmen evimiz yok. Akademik başarının yanısıra değerler eğitimini daha öne çıkartacağız. Aydın'da çocuklarımızı iyi yönlendirerek 2023 yılı hedefi olarak sadece Türkiye'yi değil dünyayı yönetecek liderler yetiştireceğiz" dedi.
“BAŞARIDA TÜRKİYE İSTATİSTİKLERİNİN ÜZERİNDEYİZ”
İlin eğitim durumunu da değerlendiren Töre, okur-yazar oranının yüzde 90,2 olduğunu ifade ederek "Aydın eğitimde şanslı illerin başında geliyor. Okul öncesi ve ilköğretimde oranımız Türkiye ortalamasının üzerinde. ancak okul öncesi eğitimde il oranımız yüzde 49. aydın için bu çok kötü bir rakam. Bunu önümüzdeki 5 yıl içerisinde yüzde 100'e çıkartmamız gerekiyor. Okullaşma oranı orta öğretimde ve mesleki teknik ortaöğretimde de Türkiye oranlarının üzerinde. özellikle kız öğrencilerin ortaöğretim oranı yüzde 90,42 ile üst düzeyde. Bunlar ilimiz için yeterli değil. Aydın, geleceğin Türkiye'sini şekillendirecek insanlar yetiştirecek. Bu nedenle ilimizdeki eğitim düzeyini en iyi şekle getirmek için belirlediğimiz 34 stratejik eylem planını faaliyete geçireceğiz. Bu çalışmaları tamamladığımızda, özellikle de hayat boyu öğrenme projesi ile birlikte tüm halkımızı eğitime kazandırdığımızda Aydın eğitimin başkenti olacak" dedi.
Aydın'ın Türkiye'nin batısında olması nedeniyle ikili öğretim olmaması gerektiğini, bunun için ihtiyaç duyulan 230 dersliğin en kısa sürede tamamlanacağını, ayrıca adrese dayalı öğrenci kayıtlarında okul müdürlerinin bölge durumuna titizlikle uyulması gerektiğini vurguladı.