Adana’da töre saikiyle ablasını öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan sanığın cezası duruşmalardaki ‘iyi hali’nden dolayı ömür boyu hapis cezasına çevrildi.

Adana’da 16 Ekim 2010’da 3 çocuk annesi Hediye Pamuk’un (25) boğazı ve bilekleri kesilmiş haldeki cesedi Sarıhamzalı Mahallesi yakınındaki drenaj kanalında bulundu. Genç kadının, öldürülmeden iki gün önce eşi Murat Pamuk’tan boşandığı, bir gün önce de özel bir hastanede kürtajla üç aylık bebeğini aldırdığı anlaşıldı. Pamuk’un kardeşi Mustafa Bayar (23) katil zanlısı olarak yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bayar, yakalandığında, “Kendini geneleve satmasın diye öldürüp, namusumuzu temizledim” dedi.

‘Bileklerini kesti’

Bayar, yargılandığı Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ise, “Olaydan önce alkol almıştım. Doğru olan şu an söylediklerimdir. Ablamı boşandığı eşinden teslim aldıktan sonra önce İstanbul’daki ağabeyimin yanına, sonra da diğer ablamın evine götürmek istedim. Ancak ablam istemedi. Kendisini istemesi halinde hamile kaldığı kişiyle de evlendirebileceğimi söyledim. Ama kabul etmedi. Yolda taksiden inerek ’Bana karışma. Ben o.......k yaparım. Genelevde çalışırım’ dedi. Cam parçalarıyla bileklerini kesti. Küfrederek bana da saldırdı. Ben de elimdeki bıçağı rastgele salladım. Bıçak boğazını kesmiş” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Bayar’ı cinayeti töre saikıyla işlediğine kanaat getirip ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezada indirim yaparak ömür boyu hapse çevirdi.

Milliyet