Nihat ULUDAĞ / AHT

18 gözaltı İstanbul polisi, 6 ay takip ettiği torbacı larla bağlantılı olarak, aralarında yapımcı İzzet Öz , Verda Penso , eski Türkiye Güzeli Zeynep Yılmaz ’ın da olduğu 18 kişiyi gözaltına aldı.

torbacı ya yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Takipler sırasında torbacı ların Etiler, Beşiktaş, Şişli gibi lüks semtlerdeki bazı ünlülerle görüştükleri tespit edildi. Ardından bu ünlülerin torbacı lardan uyuşturucu aldıkları ortaya çıktı. Torbacı lar ile takibe takılan ünlü isimleri gözaltına almak için dün sabah erken saatlerde operasyon için düğmeye basıldı. Narkotik ekipleri, ünlümüzik yapımcısı İzzet Öz , işletmeci Levent Penso’nun kızı Verda Penso , şarkıcılarMehmet Erdem, Deha Bilimlier veMercan Şenel ile Kort Pizza’nın yaratıcısı Eyal ve Yigal Biçaço kardeşlerin de aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı.

KAN ÖRNEKLERİ ALINDI
Ünlü isimler uyuşturucu kullanıp kullanmadıklarının tespiti için kan ve kıl örnekleri alınmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Operasyon kapsamında öğleden sonra da 2003 Türkiye Güzeli Zeynep Yılmaz ile adı öğrenilemeyen bir kişi daha gözaltına alındı. Böylelikle gözaltına alınanların sayısı 18’e yükseldi. 6 torbacıdan uyuşturucu alan 7 ünlü isme sadece uyuşturucu kullanmaktan işlem yapılmayacağı öğrenildi. Narkotik Polisi, bu isimlerin başkaları için de uyuşturucu siparişi vererek, “Yer vemekân temini yaptığı”nın belirlendiğini bildirdi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı 18 şüpheli için 2 gün ek gözaltı süresi verdi.