KESK Aydın Şubeler Platformu üyesi bir grup, TBMM'de görüşülmekte olan ''Torba Yasa Tasarısı''yla özel sektörden yöneticilerin, kamu kesiminde üst düzey bürokrat olarak atanabilmesinin önünün açılmasının amaçlandığını ileri sürdü.
KESK Aydın Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Orhan Aygün ve platform üyesi bir grup, AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanlığının önünde bulunan Yörük Ali Efe heykelinin önünde toplanarak, tasarıyı sloganlarla protesto etti.
Aygün, burada yaptığı basın açıklamasında, AK Parti iktidara geldiğinden bu yana neredeyse tüm yasa ve Anayasa değişikliklerinde kurnazca bir yol izlediğini öne sürerek, bazı olumlu değişiklikler ile tüm toplumu ilgilendiren ve geriye götüren, kazanılmış hakları tırpanlayan yasa maddelerinin iç içe konularak, TBMM'den çıkarıldığını savundu.
Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen ''Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nın önemli amaçlarından birinin, kamu emekçilerinin iş güvencesini ellerinden almanın önünü açmak ve kamuda esnek çalışmayı yaygınlaştırmak olduğunu öne süren Aygün, şunları kaydetti:
''Hükümetin Haziran ayı içinde gündeme getirdiği 657 sayılı yasada değişiklik öngören düzenleme, son anda torba yasaya aktarılarak ve hızla TBMM'den geçirilerek emekçilerin tepkileri minimalize edilmek istenmektedir. Yapılmak istenen değişiklikle özel sektörden yöneticilerin, kamu kesiminde üst düzey bürokrat olarak atanabilmesinin önü açılmaktadır. Bu bürokratlar eliyle kamu alanı tamamen siyasallaşacak ve iktidar partisi anlayışında olmayanlar için görevde yükselme bir hayalden ibaret olacak. Tasarı, kamuda emeğiyle yıllarca katkı sağlamış, önemli işlevler görmüş, başarılar elde etmiş kamu görevlilerinin motivasyonu açısından da son derece sakıncalı bir adımdır.''
Aygün, torba yasaya karşı çıkmanın her emekçinin, her vatandaşın hem görevi, hem de onuruna sahip çıkmasının gereği olduğunu da kaydetti.