Aydın Barosu İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Hicran Danışman, kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen yasa tasarısıyla ilgili olarak ''Bu yasa ile Cumhuriyet tarihinden beri en kapsamlı hak ihlallerinin yaşanması kaçınılmazdır'' dedi.
Danışman, Aydın Barosu'nda komisyon üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, 'Torba Yasa' tasarısıyla hükümetin, emekçilere yönelik bir saldırı planı daha ortaya koyduğunu öne sürdü.
Bu yasa tasarısıyla 'Genel Sağlık Sigortası kapsamının genişletilmesi', 'Esnafa kolaylıklar getirilmesi' görünümü altında ucuz iş gücü sömürüsünün geliştirilerek, sermayenin istekleri doğrultusunda yapılandırıldığını savunan Danışman, yıllardır gündemde olan kamu personel rejimi doğrultusunda adımlar atıldığını belirtti.
Danışman, yasa tasarısının amacının, neoliberal politikalar doğrultusunda işverene her türlü kolaylığı sağlamak olduğunu iddia ederek, şöyle konuştu:
''Torba yasa, çalışma hakkını, sağlık hakkını, sosyal ve ekonomik hakları, toplu eylem ve grev hakkını, sendika hakkını, kadın haklarını, ciddi ölçüde ihlal eden maddeleri, yeni yasakları ve baskıları kapsamaktadır. Bu yasayla Cumhuriyet tarihinden beri en kapsamlı hak ihlallerinin yaşanması kaçınılmazdır.
Hukuk toplum içindir. Torba yasa ise sermayenin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Torba yasa halka rağmen sermaye için çıkarılmak istenmektedir.''
Danışman, tasarıda hak gasplarına yol açacak maddelerin geri çekilmesi gerektiğini düşündüklerini kaydetti.