Sivas'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi yaklaşık 50 kişi, TBMM'de kabul edilen ve ardından da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan 'Torba Yasa'yı protesto etti.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını içeren ve kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak adlandırılan yasaya, TBMM kabul edilip ardından da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayından geçmesine rağmen, tepkiler devam ediyor. Kesk üyesi 50 kişi, bugün akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasında hem yasaya hem de yasaya onay veren Gül'e tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Kesk Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Önder Doğan yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulma aşamasından kendisinden randevu talep ettiklerini ancak bu taleplerine yanıt verilmediğini belirterek ayrıca da yasa hakkında dört örgütün ortak değerlendirmelerini bir ön raporla sunarak yasanın veto edilmesini istediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün yasayı onaylama aşamasında bir noter gibi davandığını belirten Doğan, "Ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanı, cumhurun temsilcisi olarak değil AK Parti'nin noteri gibi davranmıştır. Şimdi Cumhurbaşkanı'na soruyoruz; Onayladığınız yasada 3 milyon işsize karşın sadece 170 bin kişinin faydalanabildiği işsizlik fonunun prim gelirlerinin yarısının taşeron firmalara, özel istihdam bürolarına aktarılmasının yolunu açtınız. Bunu kimin yararına yaptınız? " dedi. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı