TBMM Başkanı Köksal Toptan da artık “zırhlı” makam aracına biniyor

Meclis"in 2008 bütçesi kapsamında alımı planlanan BMW 7.60 Long baştan sona zırhlı makam aracı geçtiğimiz günlerde teslim alındı. Toptan, BMW"nin en lüks serisi yeni aracını ilk kez önceki gün, Çin Büyükelçiliği"ne taziye için giderken kullandı. Daha önce makam arabası olarak Mercedes ve Hyundai limuzin kullanan Toptan, yeni makam aracının fiyatının 1 milyon YTL olduğunu açıkladı.

İlki Erdoğan"ın hediyesi

Başbakan Erdoğan, 2004"te Hyundai Grup Başkanı Jung Mongkoo"nun hediye ettiği 2 limuzinden birini eşi Emine Erdoğan"a tahsis ederken, diğerini dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç"a vermişti. Arınç da Başkanlık döneminde TBMM Başkanlığı"na ait Mercedes marka makam aracının yanı sıra, hediye Hyundai Limuzin"i de kullandı. Arınç"ın TBMM Başkanlığı"ndan ayrılmasından sonra sözkonusu iki aracı Toptan kullanmaya devam etti.

TBMM"nin 2008 yılı bütçesi hazırlanırken, TBMM Başkanlığı"na da bir zırhlı araç alımı öngörüldü. Başkanlık Divanı"nın da onayıyla bütçe kapsamında zırhlı makam aracı alımı kesinleştirildi. Toptan"ın zırhlı makam aracı olarak tercihi ise BMW 7 serisi oldu. Değeri bizzat Toptan tarafından 1 milyon YTL olarak açıklanan yeni makam aracı, önceki gün resmen TBMM Başkanlığı"nın hizmetinde kullanılmaya başlandı. (vatan)