Toptan, dün akşam saatlerinde bypass ameliyatı geçiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Eroğlu'nun tedavi gördüğü Güven Hastanesi önünde CIHAN Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan TBMM eski Başkanı Toptan, sorular üzerine şöyle dedi: "İki dil bizi böler. Devletin resmi dili Türkçedir. Türkçe'den başka devletin resmi dilinin yanına başka bir dil konması beklenemez. Kullanılan bütün dillerin serbestçe kullanılması konusunda Türkiye'de hiçbir problem yok. Bütün vatandaşlar istedikleri dilde konuşuyorlar ama parlamentoda veya resmi kurumlarda başka bir dille konuşursanız o zaman irtibatınız kopar. Anlaşamazsınız. Bana Kars'ın Doğubeyazıt ilçesinden bir kızımız mektup yazdı. Ben onunla iletişim kurdum. O zaman da söyledim. Türkçemiz ortak dilimiz olmazsa ben Zişan'la nasıl anlaşacağım. Bütün milletleri, bütün toplumları birbirine bağlayan temel özelliklerin başında dil gelir. Dil üzerinden bir tartışma yapmayı son derece yanlış buluyorum."

'SEÇİME DOĞRU BUNA BENZER SÖYLEMLER OLABİLİR'

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in 'Seçim Propagandası' söylemlerini de değerlendiren Toptan, "Sayın Şahin doğru bir değerlendirme yaptı. Seçime doğru bu ve buna benzer halkın ilgisini çekecek veya halkın duygularını kabartacak söylemler gelişebilir onları beklemek lazım." ifadelerini kullandı.