Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi"nde Başkent"in popüler caddelerinden Bahçelievler 7. Cadde için yapılması kararlaştırılan alkol referandumuna CHP"li milletvekillerinden sert tepki geldi.


AKP"li ve MHP"lilerin yanı sıra CHP"li meclis üyelerinin de kabul oyu verdiği "içki yoklamasına" en sert tepkiyi CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş gösterdi. Ateş, “Bunlar eline kasap bıçağını aldılar, toplumu kıyım kıyım bölüyorlar” dedi. Ateş, şunları söyledi:

“"İnanan inanmayan", "laik-anti laik", "Kürt Türk", "Arap-Çerkez" diye ayırdıkları yetmedi, şimdi de içki içen-içmeyen ayrımı yapıyorlar. Bu belediyenin başka görevi yok da kimin ne içip içmediğine mi bakıyor? Buradaki sorun Bahçelievler 7. Cadde"nin trafiğe açılıp açılmaması sorunu. Nereden çıktı bu içen içmeyen sorunu? Bir Büyükşehir Belediye Meclisi"ne yakışıyor mı bu?”

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de, “Burada amaç farklı, içkisiz sokaklar yaratılmak isteniyor. Siz caddenin araç trafiğine kapatılmasıyla ilgili kamuoyu yoklamasına içkisizleştirmeyi de eklerseniz bizim de ekleyeceklerimiz olur” dedi. CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da, “Bunun adı adım adım faşizimdir” diye konuştu.HÜRRİYET