Fethiye'de bir kadına 8 kişinin tecavüz ettiği iddiasıyla ilgili görülen davada mahkeme heyeti, tüm sanıkların beraatına karar verdi.

İddialara göre; 2007'de, Fethiye'nin Gebeler Kaplıcası'nda bir otelde resepsiyon görevlisi olarak çalışan B.S.'nin, ikisi küçük yaşta olmak üzere V.K., A.N.O, V.K., M.K., S.K. ve G.K. tarafından tecavüze uğradığı iddiası ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılan başvurunun ardından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 8'inci duruşmada karar çıktı. Duruşmada B.S.'yi, 20'ye yakın kadın avukat savunurken; sanıkların ikisinin yaşının küçük olması nedeniyle duruşma gizli yapıldı.

Duruşmaya müşteki B.S. katılmazken, duruşma başlamadan önce Türkiye'nin dört bir yanından gelen çok sayıda kadın, çeşitli sloganlar atarak, tecavüzcülerin tutuklanmasını istedi. 'Erkek adalet değil, gerçek adalet', 'yaşasın kadın dayanışması', 'bu dava burada bitmez', 'tecavüze beraat değil, ağır ceza' yazılı afişler taşıyıp, sloganlar atarak, adliye binasını dolaşan kadınlar arasında trampet çalan kızların da olması dikkat çekti.

Adliye binası önünde, iki polisin kadınlara kırmızı karanfiller dağıtmak istemesi üzerine kadınlar, karanfilleri almadı. Kadınlar, "Çiçek değil, adalet istiyoruz" diye bağırdı. Duruşma boyunca zılgıtlar atarak, düdük ve ıslık çalarak bekleyen kadınlar, slogan atmayı sürdürdü.

Fethiye Emniyet Müdürlüğü'nün geniş güvenlik önlemi aldığı duruşma sırasında eylemci kadınların hedefinde Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan da vardı. Şüphelilerin avukatı olan Muğla Baro Başkanı, aleyhine sloganlar atıldı.

Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi Üyesi kadınlar adına yapılan basın açıklamasında, "Erkek egemen yargının tecavüzcülere az ceza vermesi, ceza vermemesi, kadınları yıldırma ve susturma çabasıdır. Bu davada ve tüm tecavüz davalarında kadınların beyanı esas alınıncaya kadar tecavüzcüler, indirimsiz ceza alana kadar yılmayacağız ve susmayacağız" denildi.

Bu arada eyleme katılan BDP Eş Başkan Yardımcıları'ndan Yüksel Mutlu, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi Üyesi kadınlar ile bazı sivil toplum kuruluşları başkanı kadınlar, birer konuşma yaparak, tecavüze ve şiddete karşı birlik-beraberlik içinde olacaklarını belirttil.

KARAR AÇIKLANINCA "YUH" ÇEKTİLER

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde gizli yapılan son duruşmada Mahkeme Başkanı Ümit Selçuk Doğan, beraat kararını B.S.'nin 20'ye yakın avukatı ile şüpheliler, V.K., A.N.O, V.K., M.K., S.K. G.K. ve avukatlarının yüzüne okudu. Şüpheliler salondan sevinç içinde çıkarken; Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, "Adalet kararını verdi. Ortada zaten suç yok. Tüm şüpheliler beraat etti" derken, şüphelilerden G.K.'da "Adalet yerini buldu" diye konuştu. Beraat kararını duyan 500'ü aşkın kadın, bir anda çığlıklar

eşliğinde "yuh" çekerek ve alkışla protestoda bulundu.

B.S.'yi savunan Avukat Deniz Tuna, "Fethiye'de toplu tecavüz davası sonuçlandı. Sanıklar beraat etti. Kararın gerekçesini henüz bilmiyoruz. Ortada müvekkilimizin tecavüze uğradığına dair adli tıp ve uzman hekim raporları olmasına rağmen, telefon kayıtları, baz bilgileri, müvekkilimizin anlattıklarını doğruluyor olmasına rağmen sanıklar beraat etti. Devletin her kadınının yaşam hakkını ve vücut dokunulmazlığını korumakla, failleri cezalandırmakla yükümlü olduğunu, erkek adalet değil, gerçek adalet

istediğimizi her seferinde haykıracağız" dedi.

KADINLAR BERAAT KARARINI YOLU TRAFİĞE KAPATARAK PROTESTO ETTİ

Mağdur B.S.'ye destek amacıyla Fethiye'ye gelen yaklaşık 500 kadın, Çalış Plajı yolu ile Foça ile Akarca mahallelerine giden yolu kapattı. Güvenlik güçleri, yolları kapatan kadınları uyardı. Fethiye Emniyet Müdür Vekili Zeki Taşkıran, megafonla yaptığı ikazda, 5 dakika içinde otobüslerine binmeyen eylemcileri "izinsiz eylem yapmak" suçundan gözaltına alacaklarını söyledi. Uyarıyı dikkate alan grup dağıldı.


kaynak: birincikuvvet.com