Yenidoğan Belediye Başkanı Ekrem Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke'de nüfusun her geçen gün azalmasına rağmen Yenidoğan Beldesi'nin göç aldığını belirtti. 
     Yılmaz şöyle konuştu: 
     ''Önümüzde iki büyük yatırım var. Bunlardan biri kanalizasyon projesi. Yenidoğan Beldesi'nin kentleşmesi önemli ve kısa sürede bu projeyi hayata geçireceğiz. Kanalizasyon projesi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. 
     İkinci büyük projemiz de, beldeye TOKİ tarafından yapılacak ikinci toplu konut projesi. İlk projemiz 140 konutluk idi. Bu 140 konut hak sahiplerine verildi. Şu anda içinde oturuyorlar. Şimdi ise birinci projemizin on katı büyüklüğünde olan, yani bin 456 konutluk ikinci bir toplu konut projesi başlatıyoruz. Yeni yapılması planlanan TOKİ konutları birinci TOKİ konutlarının arkasına yapılacak. İhale aşamasına gelindi. Bugünlerde TOKİ'den gelecek inşaatla ilgili bilgileri bekliyoruz. 
     Bölgeden bin 456 konut için ön talepleri alıyoruz. Hak sahiplerinden 4 bin TL ile 6 bin TL arasında değişen bir peşinat alınacak. Konutların içine girildikten 4 ay sonra aidatlar ödenmeye başlanacak. TOKİ konutları Yenidoğan'ın yaşam tarzını değiştirecek. Yeni kentsel dönüşümün ilk adımını attık.''