Mustafa Baştuğ bankaların güzel günlerde kredi verme yarışı içinde olduğunu belirtince banka müdürü Ertan Kaymaz kendisine cevap verdi.
Konuşmasında bankaları eleştiren Aydın Ticaret Odası Mustafa Baştuğ, “Güneşli havalarda işyerlerine ziyarete gelerek kredi vermek suretiyle şemsiye açmak için adeta yarışan bankalar maalesef bugün yağmurlu havada şemsiyeyi iş adamlarımızdan esirgeyip, kredi musluklarını kapatıyorlar” sözlerini sarf edince; özel bir bankanın Aydın Şube Müdürdü Ertan Kaymaz ısrarla söz istedikten sonra kürsüye gelerek tam karşısında oturan Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ"a yanıt verdi.
Türkiye"de bankacılık sisteminin kendini güçlendirdiğini belirten banka müdürü Ertan Kaymaz, “Bizim bankalarımız şuanda yurt dışındaki bankalardan daha güçlü. Fakat ekonomik kriz ile mevduatlarımız ile birlikte maliyetlerimiz arttı. Reel sektöre yağmurlu havalarda şemsiye kapanmadı. Türk bankaları kredi vermeye devam ediyor bunu net olarak söylüyorum. Türkiye"de firmalar durumlarını düzeltiyor ve kredibiliteleri yüksek bu durum Aydın"da da böyle. Fakat durumlarında düzeltme yapmayan firmalarda bulunuyor. Firmalarımız öz varlıklarında satış yapıp mali anlamda güçlenirse piyasa canlanır” ifadelerini kullandı.