CHP'nin çarşaf açılımıyla ilgili tartışmalar parti içinde de bitmek bilmiyor. Son olarak Kuşadası'nda “Yolsuzluk ve Siyaset “ konulu bir konferans veren CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na bir partili, “Çarşaflıları partimizde istemiyoruz” diye tepki gösterdi.
CHP Kuşadası İlçe Örgütü tarafından Kuşadası'nda "Yolsuzluk ve Siyaset" konulu konferansta CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in çarşaf açılımını savunması, partililerin tepkisine sebep oldu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını bitirmesinin ardından kürsüye gelen CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in “Bu ülkede kadınların yüzde 74'ünün başı örtülü. Başı örtülü olan kadınları partimize almazsak, kadınlardan nasıl oy alacağız” şeklindeki konuşmasının ardından bir partili, “CHP'li olarak bunu hazmedemiyoruz. Çarşaflıların partimize alınmasını hazmedemiyorum” diye bağırdı. Salonda bulunan yaklaşık 800 kişinin alkışlarıyla konuşmasına devam eden partili, “Buraya gelmeyi hiç istemedim. Ama eşimin ısrarıyla geldim. Çarşaflıların CHP'ye alınmasını hazmedemiyorum. CHP'liler bunu hazmedemiyor. Yeni bir coşku ve atılımla halkın içine girerek çalışacaktık. Bir taraftan özeleştiri diyoruz. CHP'nin yöneticileri önce kendi özeleştirilerini yapsın. Halkın içine böyle girilmez” diye tepki gösterdi.
Emekli Türkçe öğretmeni ve isminin Ahmet Kılıç olduğu öğrenilen partilinin tepkisi üzerine tekrar kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Herkesin görüşüne saygılıyız. Bu partilimizin de görüşüne saygılı olalım. Herkes kendi görüşünü ortaya koymalıdır. CHP demokratik ve herkesin görüşüne saygılı bir partidir” dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasının ardından konferans sona erdi.