Büyük Birlik Partisi (BBP) Düzce Buluşması ve İl kongresine BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu, BBP Genel Merkez yönetimi, BBP Düzce Milletvekili aday adayı ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ahmet Yılmaz, her evden 1 oy istediklerini söyledi.

Düzce Milletvekili aday adayı Bayram Bilgin, çalışmaları ev ev dolaşarak aktardıklarını belirterek "BBP olarak hazineden aldığımız payla değil yüreğimizle çalışacağız ve güzel bir sonuç alacağız" dedi.

"Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir" diyerek konuşmasına başlayan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, şunları söyledi: "Düzce'de tarım ve hayvancılık gömüldü, işsizlik arttı. Biz kimsesizlerin kimsesiyiz. Rahmetli öyleydi. Biz de öyleyiz.

Düzce tarımı ile hayvancılığı ile şehir planlanması ile, fındığı bitmiş ama milletvekillerinin bir tane soru önergesi vermediğini biliyorum. Dünyanın yüzde 78 üreten biziz ama fındığın fiyatı Almanya'da belirleniyor. Türkiye'de fındığın borsası olmazsa o fındığı ben yakarım. Elin adamı bizden fındığı 3 liraya alıyor 30 liraya satıyor. Bunun çaresi var bu da Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarında"

Topçu, öncelikli işlerinin sivil anayasa olacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bu güne kadar yönetenler bunu beceremedi. Bunu biz becereceğiz. Başı açık olsun kapalı olsun herkes her yere özgürce girecek. YÖK yok edilecek, üniversiteler sivilleştirilecek."
Topçu, AK Parti'nin, CHP'nin MHP'nin hazineden pay aldıklarını işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"BBP iktidarında partilere 1 kuruş veren namerttir. Hangi ülkede bu uygulama var. Sen milletin milyonlarını alacaksın plazalar yaptıracaksın holding binaları gibi. Hazineye uzanan eli kökünden kıracağız. Adaleti bu ülkeye getireceğiz. Dünyanın neresinde yüzde 10 gibi baraj var. Millet iradesinin yüzde 46'sı yok sayılıyor. Böyle çarpık bir sistem olur mu? 4 milyon 999 bin oy alan bir meclise giremiyor.

Türkiye Cumhuriyeti devleti 5 milyon nüfusu olmayan Ermenistan'ı ciddiye alıyor. 4 milyon 999 bin vatandaşın iradesini çöpe atıyor. Böyle adalet olur mu? Seçim barajı gündeme geldiğinde ağızlarını bıçak açmıyor. Topu taca atıyor. Millet iradesini yok sayanlarda millet tarafından taca atılacaktır. BBP bunu ev ev gezerek anlatacak"

Ana muhalefete de yüklenen Yalçın Topçu, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz 18 yıldır söylüyoruz ya siyasete ahlakı hakim kılacağız diye. Ana muhalefet dedi ki siyasi ahlak yasası çıkaracağız. Nasıl olacak. Yaptığın ile söylediğin pek örtmüyor birbirini.

Siyasi ahlak yasası çıkartacak bir partinin genel başkanı anayasa referandumu için orduya gidip burada önemli olan nedir diye. Bu nasıl bir ahlak sen zaten fındığı halletmiştin SSK'dayken. Kimin ağzından söz çıktığına kimin neyi yaptığına iyi bakın. Onun için bunlar bizden kopya çekiyorlar ama yapamazlar. Çünkü kendileri ona uygun değil"

Konuşmanın ardından Topçu, partililer ile bir araya gelerek Düzce'den ayrıldı. Tek başına gidilen kongrede mevcut başkan Ahmet Yılmaz il başkanı seçildi.