Topçu, 12 Haziran'daki milletvekili genel seçimleri için partisince hazırlanan aday listelerini YSK'ya sunduktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ile YSK'ya geldiğini belirten Topçu, ''Denenmemiş olan bu misyon, bu kadro, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları inşallah her evden bir oy alacak'' dedi. Topçu, güvenli ve refah içinde bir Türkiye için ''hilal ve gülü sandıkta buluşturduklarını'' kaydetti.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal ise YSK çıkışındaki açıklamasında, dün ''milli duruş, milli mutabakat ittifakını'' gerçekleştirdiklerini belirtti.

81 ilde seçimlere katılacaklarını ifade eden Çilsal, aday listelerindeki eksikliklerin tamamlanması sürecinde herkese kapılarının açık olduğunu vurguladı. Çilsal, ''Bugün seçime girmeme kararı alanlar dahil bizimle beraber yürüyecek bağımsız adayları yanımıza bekliyoruz. Şu anda Bağımsız Türkiye Partisi ile birlikte listemizi verdik. Beklediğimiz arkadaşlar için de rezerv yerler tuttuk. Bazı yerlerde muhtemel geleceğini bildiğimiz arkadaşlar için üst sıralarda yerimizi ayırdık'' dedi.