Avrupa’nın en büyük metropollerinden İstanbul’un belediye başkanlığını iki dönemdir yürüten Kadir Topbaş, ‘ustalık’ dönemini tamamlamak için son kez aday olacağını açıkladı.
 
 İstanbul’un kemikleşmiş sorunlarını hızla aştıklarını söyleyen Topbaş, “İstanbul’la ilgili hayallerimi tamamlayabilmek, başladığım projeleri bitirmek için yeni dönemde son kez aday olacağım. Bir dönem daha istiyorum. Ustalık dönemi için adayım. 2020 Olimpiyat hazırlıklarımızın aksamaması için, İstanbul’u, akıllı İstanbul yapmak için adayım. Başladığımız işleri tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak için adayım. Tabii ki Sayın Başbakanımızın ‘seçilmişlerde üç dönem’ şartı var. Bu bağlamda bize de bir dönem daha aday olma yolu açık oluyor. Takdir İstanbullunun” diye konuştu.
 
Topbaş adaylığı ve projeleriyle ilgili şunları söyledi: “Bana ‘nasılsınız’ diyenlere ‘İstanbul gibiyim’ diyorum. 24 saat aralıksız İstanbul’a hizmet ediyoruz. Napolyon, ‘Danya tek devlet olsaydı İstanbul başkent olurdu’ demiş. İşte biz bu gerçeğin farkında olarak, dünya başkenti, medeniyetlerin beşiği, iki kıtayı birleştiren, tarih halkası ve 8 bin 500 yıllık mazisi olan bir şehrin insanlarına hizmet ediyoruz. Her dakikamız halka ve İstanbul’a hizmetle geçiyor.”