Aydın"da 2008 yılında slaj makinesini kollarını kaptıran ve Türkiye"de ilk defa çift kol nakli yapılan Cihan Topal yeni kollarıyla tokalaşmaya başladı.

El sıkışmanın insana özgü bir durum olduğunu ve dostlar arasındaki sıcaklığın en güzel el sıkışarak hissedildiğini ifade eden Topal, 186 gün önce gerçekleşen kol nakli sonucu başlayan tedavi sürecinin çok iyi gittiğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından Türkiye"de ilk kez yapılan bir ameliyatla, trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Milaslı Fatih Demir"in kolları, kesilen kollarına takılan Cihan Topal, Aydın Gazeteciler Cemiyetini ziyaret edip tedavi sürecinde kendisine ve naklin gerçekleştirilmesine moral veren gazetecilere teşekkür etti.

Ziyarette gazetecilerle tokalaşıp, ikram edilen çayını kendisi içen Cihan Topal, her geçen gün durumunun daha iyiye gittiğini belirtti.
Bir çok ihtiyacını kendi imkanlarıyla görebildiğini dile getiren Topal, nakil yapılan kolun kendi ten rengini de aldığını belirterek yaşadığı mutluluğu habercilerle paylaştı.

Kol naklinin yapılmasının üzerinden 186 gün geçtiğini kaydeden Cihan Topal, “Ameliyat olduktan sonra doktorların belirlediği zaman diliminden daha kısa sürede parmaklarımı oynatmaya başladım. Kollarımı doktorların tahminlerinden daha fazla kullanıyorum.

Bunda fizik tedavinin çok büyük önemi varmış. Fizik tedavi işlemlerimi evde de gerçekleştiriyorum. Ayda bir kontrole gidiyorum. Bu aşamada Allah"ıma çok şükrediyorum. Çünkü gerçekten dokunduğunuz bir şeyi hissedebilmek çok güzel bir duygu.

Şimdi herkesle tokalaşabiliyorum. Tokalaştığımda da karşımdakinin sıcaklığını hissedebiliyorum. Bu gerçekten anlatılmaz bir duygu. Bu hale gelmemde bana yardımcı olan başta Aydın Organ Nakli Kordinatörü Mehmet Nuri Oğan Bey olmak üzere, Antalya"daki doktorlarıma, beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan aileme ve beni hayata bağlayan kızıma sonsuz şükran borçluyum” diye konuştu.