'Canım Ailem' dizisinde 'Feride'yi canlandıran Ezgi Mola, Günaydın'a verdiği röportajda: "Başarı oranı yüksek bir iş yapıyoruz" dedi ve ekledi: Televizyon izlemeyen insanlara bile dizi seyrettiriyoruz
Oynadığı rollerle Türkan Şoray'ın tahtına aday gösterilen Ezgi Mola, 'Canım Ailem' dizisindeki rolüyle de başarılı bir performans sergiliyor. Mola, özel hayatını tüm samimiyetiyle Cosmopolitan dergisine anlattı:

Ben bu işe Kartal Tibet'in yönettiği 'Karate Can' dizisiyle başladım. O anlamda da televizyonu Tibet'in setinde öğrendim diyebilirim. Bu da büyük bir şans...

Bir karakteri canlandırırken aslında bir sır veriyorsunuz, bir dert anlatıyorsunuz. Küçük yaralarınız var ve onları iyice açıp, yalnızlığınızı paylaşıyorsunuz. Ama tabii bunu yaparken kendinize bile yabancılaştığınız zamanlar olabiliyor.

Kızmayı çok istiyorum
Özel hayatımda çoğu zaman pozitif bir insanım. Ama bazen hiç umulmayacak kadar içe dönük olabiliyorum. Dünyada tek başıma kalmak istediğim zamanlar da oluyor ama genel olarak hayata pozitif yaklaşıyorum. Olaylara yaşlı gözlerle bunalımlı çerçevelerden bakmaktan uzak duruyorum.

Genelde ailemle vakit geçirmeye çalışıyorum. Eğer dört-beş gün boşluğum olursa hemen yurtdışı tatili hayalleri kuruyorum. Yeni ülkeler görüp, farklı kültürler tanımak benim için büyük bir tutku... Sıradan bir tatil günümde ise sahilde arkadaşlarımla güzel bir kahvaltı yapmak bana çok iyi geliyor.

Özel hayatımda başıma talihsiz olaylar gelse bile herkesi güldüren, en gergin anlarda bile gülmeye başlayan ve bunu neden yaptığını bilmeyen bir insanımdır. Bazen kızmayı çok istiyorum ama neye bağıracağımı unutuyorum.

Negatif tavırlı olmayı hiç sevmem, bu tür olumsuzluklardan elimden geldiğince kaçarım. İkili ilişkilerde karşımdaki kişi bana hep komik olduğumu söyler. Benim için ilişkide olumlu, eğlenceli ve bol gülmeli olmalı... Aşırı 'dediğim dedik' insanlar bana göre değil, uzlaşmacı tavır benim için önemli. Bir de beni salak yerine koymaya çalışan biri olursa, buna tahammül edemem.

Karşımdaki kişi akıllı ve algısı açık olmalı. Beni çok iyi anlamalı. Tabii benimle aynı bakış açısını paylaşmalı ve bir de yaptığı işte iyi olmalı. İşinde ya da zanaatinde başarılı insanlardan oldum olası etkilenmişimdir.

Günlük hayatta hem çok salaş hem de şık giyinmeyi seviyorum. Zevklerim çok değişken... Rahatıma düşkün olduğum için eşofman ve düz ayakkabı giymeyi seviyorum. Yazın bol bol uzunlu, kısalı, karpuz kollu, çiçekli elbiseler giymeyi severim. Bazen yol üstünde gördüğüm şeyleri alabilirim, pazarda bulduğum bir bluz dahi dikkatimi çekebilir.

Biz tombiş bir aileyiz. Tamam basen bölgemde biraz fazlalık olabilir ama elbiselerin böyle çok daha güzel durduğunu düşünüyorum. Zeytinyağlıları çok severim, onlar için ölürüm.

İşimi profesyonel anlamda yapınca ve yaşım ilerledikçe sanki akıl yaşım daha da küçülüyor. Sanırım 17 yaşımdaki hallerime geri dönüyorum ve galiba daha bir şuursuz oluyorum.

Yeni sezonda bol kahkaha var!
'Canım Ailem' dizisinin başarısının sebebi doğru yapım şirketi, iyi senaryo, set. Yani kısaca ekip ve bunları hayata geçiren başarılı oyuncular... İçindeki samimiyet ekrana yansıyor. Sonuçta da ortaya iyi iş çıkıyor.

Bu diziyle başarı oranı yüksek bir iş yapıyoruz. Televizyon izlemeyen insanlara bile dizi seyrettiriyoruz. Yeni sezonda farklı projelerim de olabilir. Değerlendirme aşamasındayım!

Dizinin sezon finalinde sürprizler olacak. 'Canım Ailem'in yeni sezonunda da bol kahkaha var. İzleyiciyi çok eğlenecek.

Bazen 10 dakika hareketsiz gardırobuma bakabilirim!

'Ustam' dediğiniz biri var mı?
Evet. Uğur Yücel'den hâlâ çok şey öğreniyorum.

Size ortak bir projede çalışmanızı teklif etse kime anında 'Evet' dersiniz?
Uğur Yücel, Fatih Akın ve Ferzan Özpetek'e.

Peki size neler ilham verir?
Başarılı bir insan, okuduğum iyi bir kitap ve iyi müzik...

Beğendiğiniz aktrist kim?
Özgü Namal ve Nurgül Yeşilçay'ı çok beğenerek izliyorum.

Takıntılı olduğunuz bir konu var mı?
Evet. Temizlik ve koku konusunda takıntılıyım. Bir de durmadan ellerimi yıkarım.

Çantanızdan ayıramadıklarınız ne makyaj malzemeleri neler?
Büyük çanta kullanırım. İçinde güneş koruyucusu kremden nemlendiriciye, cüzdandan makyaj çantasına kadar her şey vardır. Ayrıca parfüm ve deodorant da bulunur.

Sabahları kıyafetlerinizi seçerken neye dikkat edersiniz?
Bazen hiçbir şey yapmadan 10 dakika gardırobu izleyebilirim. Bu içler acısı durum beni çok üzüyor. Çünkü sonra dönüp dolaşıp aynı şeyleri giyiyorum. O ara taktıysam yıkayıp yine aynı şeyleri giyerim. Bir gün sonra önemli bir görüşmem varsa her şeyimi asıp bakarım. Karar vermem yarım saat bile sürebilir.

Şimdiye kadar hayattan öğrendiğiniz en önemli şey nedir?
Buna cevap vermek zor; her gün yeni bir şey öğreniyorum.