Hırvatistan maçı öncesi Milli Takım'da Tolga Zengin bombası... Trabzonspor'un kalecisi Tolga'nın hem Hırvatistan mücadelesi öncesinde hem de daha önceki milli takım antrenmanlarında kalecilikten çok stoper, bek ya da forvet olarak oynatıldığı, deneyimli file bekçisinin de bundan çok rahatsız olduğu kaydedildi. Tolga'nın Hırvatistan sınavları için kadroya çağrılınca Oğuz Çetin'i arayıp bu durumdan dolayı rahatsız olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Tolga'nın Hırvatistan maçı hazırlıkları sırasında da bu durumu 2-3 defa hem Hiddink hem de Oğuz Çetin'e ilettiği ve "Sorun yok " yanıtını aldığı kaydedildi.
 
Bir tek kalede oynamadı!
 
Bu sezon gösterdiği performansla Avrupa’nın dev kulüplerinin gözüne giren Trabzonspor’un başarılı kalecisi Tolga Zengin sadece milli takım kurmaylarına kendisini kabul ettiremedi.
 
Bu durum, bordo-mavili camiada da rahatsızlık yarattı. Tolga’nın ay-yıldızlı ekibin antrenmanlarında bazen savunmada, bazen de hücumda oynatılıyor olması tepkileri daha da artırdı. Tolga’nın da gelinen durumdan ciddi rahatsızlık duyduğu, ancak milli takımın başarısı için sessiz kalmayı tercih ettiği belirtildi.
 
9 ŞUBAT'TAN SONRA İLK KEZ
Kaleci Volkan Demirel'in TT Arena Stadı'ndaki gergin ortamda tribünler ile yaşadığı gerginlik ve küfürleşme sonrası gözler diğer kaleciler Tolga Zengin ve Sinan Bolat'a çevrilmişti. Yarın kalede kimin oynayacağı daha netlik kazanmazken, Tolga'ya yapılan uygulama Trabzon'da da rahatsızlık yarattı. Bordo- mavili yöneticiler, Hiddink'e tepki gösterip, "Şampiyonlar Ligi kalecisine kimse böyle bir muamele yapamaz. Tolga kaleci, forvet oyuncusu değil" diye konuştular. Tolga, 9 Şubat'taki Güney Kore maçından beri kadroya giremiyor. Bu yılki Belçika, Avusturya, Kazakistan ve Hırvatistan maçlarında Tolga aday kadroda olmasına rağmen 18'e bile alınmamıştı.