KÜTAHYA'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan toplu konut inşaatında çalışan işçiler, paralarını alamadıkları gerekçesiyle müteahhit firmanın şantiyesini taş yağmuruna tuttu. Müteahhit firma çalışanlardan bir kişinin tabancayla açtığı ateş sonucunda ise bir işçi ayağından yaralandı. Olaylarda, 3 polis aracının da atılan taşlarla camları kırıldı.

Kütahya- Tavşanlı karayolu kenarında bulunan Akkent Mahallesi'ndeki TOKİ tarafından yapımı devam edilen 3'üncü etap toplu konut inşaatlarının bulunduğu yerde bugün akşam saatlerinde meydana gelen olayda yaklaşık 2 aydır müteahhitten paralarını alamadıklarını söyleyen işçilerden yaklaşık 25 kişi, müteahhit firma yetkilileriyle tartıştı.

Tartışmanın ardından işçiler şantiye binasını taş yağmuruna tuttu. İddiaya göre karşı taraftan açılan ateş sonucunda ise bir işçi ayağına isabet eden mermiyle yaralandı.Olaylar üzerine çok sayıda polis ekibi TOKİ konutlarının olduğu yere sevk edildi. Polisler kalabalığı dağıtmak için biber gazı sıktı. İşçiler ise polis araçlarını da taşladı. 3 ekip otosunun camları kırıldı. Polisler işçilerden 13 kişiyi gözaltına aldı.

Hürriyet