Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Merkez İlçe Başkanlığı tarafından “AK Buluşma” isimli halk toplantılarının ilki Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Aydın Konutlarında gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ancın ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Aydın merkezde yapımı tamamlanan ve hak sahiplerine teslim edilmeye başlanan 600 konutluk TOKİ evlerine yerleşen kalan vatandaşların sorunlarını dinleyen Milletvekili Erdem, sorunların çözümü noktasında destek olma sözü verdi.
Yaklaşık 2 aydır konutlara taşınma işlemlerinin devam etmesine rağmen birçok sorunun halen çözülemediğine işaret eden Belediye Meclis üyesi Mustafa Ancın, sorumlunun TOKİ"nin değil Aydın Belediyesi"nin olduğunu iddia etti. TOKİ"nin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini savunan Ancın, “Buradaki sorun Aydın Belediyesi"nin hükümetin hızına yetişememesidir. TOKİ Aydın'daki konutları rekor bir sürede bitirdi. Ancak Belediye bu kadar hızlı hizmete alışamadığı için geç kaldı. TOKİ en yakınımızda Manisa ve Uşak"ta da toplu konutlar yaptı. Bu illerde TOKİ ve belediye el ele vererek sorunları en kısa sürede çözdü. Aydın"da ise Sayın Başkanın AK Parti"den istifa etmesinin ardından buradaki işler iyice yavaşladı. Aslında daha ilk proje hazırlandığı zaman, belediyenin burada 18"inci maddeyi uygulayıp planlarını yapması ve daha inşaatlara başlanmadan ulaşım ve alt yapı çalışmalarını tamamlaması gerekirdi. Sorunlarınızı gidip belediyeye iletin. Bizde çözüm için destekçi olacağız” dedi.
Daha önce TOKİ konutlarında kalan vatandaşları ziyaret ettiğini hatırlatan Milletvekili Mehmet Erdem de, kendisine iletilen elektrik sorununu kısa sürede çözüme kavuşturduklarını anımsattı. Başbakan Erdoğan tarafından 2002 yılında başlatılan Toplu Konut Projesinin bugüne kadar yapılmış en büyük konut edindirme projelerinden bir tanesi olduğuna işaret eden Erdem, “TOKİ bugüne kadar Türkiye'nin dört bir yanında 350 bin aileyi ev sahibi yaptı. İlimizde de bu konuda önemli projeler hayata geçirildi. Bu proje, Aydın'da geç kalınmış bir projedir. Birçok ilde bundan 1-2 sene önce ilk projeler tamamlandı. Bu aşamadan sonra biz daha fazla projeyle daha çok kişiye ulaşmalıyız. Gecekondulaşmanın önlenmesi ve modern şehirlerin oluşturulmasında TOKİ önemli bir görevi üstleniyor. Nazilli ve Söke ilçemiz başta olmak üzere hiç proje yapılmamış ilçelerimize en kısa sürede TOKİ yatırımlarını götürmeliyiz. Alt gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak, çok daha yaşanabilir yerleşim alanları oluşturmak ve gelecek nesillere sağlıklı yerleşim alanları bırakabilmek adına bu tür projelerin sayısını artırmalıyız” diye konuştu.
Toplantıda Erdem ve beraberindeki heyete yol, su, elektrik, ulaşım ve telefon konusundaki sıkıntılarını ifade eden TOKİ sakinleri; konutlarının etrafındaki istinat duvarının yapılmasını ve site içerisinde sosyal alanlar ve spor sahaları inşa edilmesini istedi. Yaşanan güvenlik sorunu nedeniyle 600 ailenin yaşayacağı alana polis noktası yapılması gerektiğini savunan vatandaşlar, konutların il merkezine uzak olması nedeniyle bir sağlık ocağı veya sağlık kabininin faaliyete geçirilmesi talebinde bulundu. TOKİ alanına bir okul, bir market ve birde cami yapılması gerektiğine değinen vatandaşlar, bugüne kadar çalıştırılmayan asansörlerin bir an önce çalışması gerektiğinin altını çizdi. İlk başta aylık aidatın 20 YTL olarak açıklandığından söz eden site sakinleri, son olarak 35 YTL olarak açıklanan ücretin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.