Önceki gün gerçekleştirilen Aydın Belediyesi Meclis toplantısında TOKİ evlerinde oturanların en büyük sıkıntıları çözümlendi. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun girişimiyle İmar Komisyonu tarafından incelenerek 600 konutluk TOKİ evleri için ilköğretim okulu ve cami alanı belirlendi. Zeybek Mahallesi"nde yapımı gerçekleştirilen TOKİ evlerinde oturanların en önemli iki talebi Aydın Belediyesi Meclis gündemine getirildi. Meclis kararıyla yetki alan Başkan Çerçioğlu bu alanda okul ve cami yapımı için belirlenen alanın kamulaştırması çalışmasının startını verdi.
Mecliste yapılan görüşme sırasında söz alarak Meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Çerçioğlu, “Bildiğiniz gibi Zeybek Mahallesi"nde 600 konutluk TOKİ evleri yapılmıştı. Ancak bu konutların sosyal donatı yerleri yoktu. Özellikle cami ve ilköğretim okulu eksiği vardı. Bu konuyla ilgili TOKİ Başkanı Sayın Erdoğan Bayraktar ile görüştüm. Bu ihtiyaçları kendisine ilettim. O da bu konuda bize hak verdi. Biz belediye olarak elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğimizi, onların da cami ve okul yapımını üstlenmesi gerektiğini belirttim. Sözlü olarak kendisiyle mutabakata vardık. Sizin bana vereceğiniz yetkiyle bunun ön hazırlıklarını yapacağız. Ayrıca alan içinde bulanan belediyemize ait 556,58 metrekare arsayı da sosyal donatı yapmak koşuluyla onlara bıraktık” dedi.
Belediye Meclisinde konuyla ilgili görüşlerin açıklanmasından sonra yapılan oylama ile Başkan Çerçioğlu"na oybirliğiyle yetki verildi. iha