TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu ve DATİ Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Gökhan Kıran Ataköy Turizm Kompleksi'ne ilişkin gelişmeleri düzenlenen basın toplantısında paylaştı.

TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Karaoğlu, DATİ ile mutabakat sağladıkları konunun, arazi üzerindeki TOKİ'nin mülkiyet hakkı ile birlikte DATİ'nin kullanım hakkının, yani şirketin varlıklarının satılması olduğunu, ihaleyle isteklilerin burada hem mülkiyeti alacaklarını hem de holdingi devralmış olacaklarını söyledi.

Bu arazinin İstanbul'un yıldızı sayılabilecek bir lokasyona sahip olduğunu kaydeden Karaoğlu şöyle konuştu: 'Hava, deniz, kara ulaşımı, turizm potansiyeli, manzarası, mevcut imar planındaki koşulları açısından kıymetli bir arazi. Buranın kesinleşmiş imar planı mevcut. Yatırımcılar için cazip bir lokasyonda. Bu hedeflenen projelerin hayata geçirilmesi ülkemizin ve İstanbul'un turizm potansiyelini tahmin edemeyeceğimiz kadar artırabilecek düzeyde.' DATİ Holding şirketini satma kararı aldıklarını belirten Kıran ise, 'Biz hisselerimizi satıyoruz, TOKİ mülkünü satıyor. İkisi üst üste oturduğu zaman DATİ'nin hissesini alan alıcı işleyen bir sisteme giriyor. Bugüne kadar Türkiye'de örneği olmayan bir model' dedi.