Deprem bölgesine bir ekip gönderen TOKİ, depremzedelere konut inşası için arazi arayışına başladı. 
    
TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin, deprem bölgesine teknik bir heyet gönderdiklerini, bu ekibin Van ve Erciş'te ayrı çalışma yaptığını söyledi. 
    
Antalya'da Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği (YÖRSİAD)'nin toplantısına katılan Şahin, deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalarla ilgili Cihan'a bilgi verdi. Depremin yaralarını sarmak için TOKİ'nin bütün birimleriyle seferber olduğunu vurgulayan Şahin, "Depremde evsiz kalan vatandaşlara kalıcı konut yapmak için çalışmalara başladık. Şu anda ilgili kurumlarla görüşerek bu kalıcı konutlar için yer tespiti yapıyoruz. Konut yapımına uygun mevcut arazilerin teknik durumu ve büyüklüğünü inceledikten sonra gerekli çalışmalara başlayacağız." dedi.
    
Şahin, valilik ve belediyelerle yapılacak çalışmadan sonra kime nasıl konut temin edileceğinin netleşeceğini kaydetti. Daha önce Kütahya Simav'da da benzer deprem olduğunu hatırlatan Şahin, "Orada da hemen çalışma yaptık. Şu anda projelendirmesi bitti. İnşaatı devam ediyor." diye konuştu. TOKİ'nin, daha önce Van'da inşa ettiği binaların depremden zarar görmediğini aktaran Şahin, şu bilgileri verdi:
   
"Depremde, TOKİ'nin yaptığı binalardan yıkılan yok. Hepsi ayakta. TOKİ, teknik anlamda çalışmasını eksiksiz yapıyor. İnşaatları da depreme dayanıklı, en nitelikli yapı olan perdeli sistem uygulanıyor. Van'da bitmiş binamız vardı. Hiçbir sorun yok. Hatta Erciş'te depremin merkez üssüne daha yakın olan bir yerde binamız vardı. Şu anda ayakta. TOKİ, bu konuda sınavını iyi bir şekilde verdi."