Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde yolun karşısına geçmek isteyen 75 yaşındaki Nuri Balık, bir otomobilin çarpması sonucu öldü. Balık'ın bölgede üstgeçit olmadığı için hayatını kaybettiğini ileri süren çevredekiler yolu trafiğe kapattı. Jandarmanın protestoculara müdahalesi sırasında bir kişi jandarma erine tokat atınca arbede çıktı. Olaylar güçlükle yatıştırıldı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nden taziye ziyaretine gitmek için gelen 75 yaşındaki Nuri Balık, dün saat 21.00'de Bursa- İnegöl karayolunun Çakırçiftliği Mevkii'nde karşıya geçmek istedi. Bu sırada İnegöl yönünden gelen 22 yaşındaki Fahrettin Erdem yönetimindeki 34 BU 2945 plakalı otomobil, Nuri Balık'a çarparak yaklaşık 50 metre sürükledi. Balık, kaza yerinde öldü. Kazayı duyup gelen Balık'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Bölgede oturanlar kısa sürede toplanarak önlem almamakla suçladıkları yetkililere tepki gösterdi, kazanın bölgeye üstgeçit yapılmamasından kaynaklandığını savundu.


Protesto için yolu trafiğe kapayanlara jandarma müdahale edince kısa süreli arbede oldu. Arbede sırasında henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi jandarma erlerinden birine tokat attı. Tokat yiyen jandarma eri silahına mermi sürdü. Jandarma, tim arkadaşları ve kavgayı yatıştırmak isteyenler tarafından uzaklaştırıldı.

Çıkan arbede gelen takviye kuvvetler ve bölge trafik polisleri tarafından yatıştırıldı. Kalabalığın uzaklaştırılması sonucu 1 saat trafiğe kapanan Bursa- İnegöl karayolu yeniden araç trafiğine açıldı.


Kaza ve çıkan olaylarla ilgili soruşturmaya başlandı. Sürücü Fahrettin Erdem gözaltına alınırken jandarma olayları çıkartan ve jandarma erine tokat atan kişinin kimliği araştırılıyor.