Milli takımdan geç döndügü için rekor bir cezaya çarptırılan Tjikuzu'ya teknik direktör Broos da 5 haftadır görev vermiyor.

Namibyalı futbolcu Razundara Tjikuzu'yu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan transfer ederken, 'Sorunlu futbolcu' söylentilerine kulak tıkayan yönetim, şimdi bu transfer için pişmanlık yaşıyor. Broos'un 5 haftadır görev vermediği futbolcu ise antrenmanlarda şov yapıyor. Milli takım kampından geç döndüğü için rekor bir cezaya çarptırılan Tjikuzu, bu olaydan sonra da bir daha kadroya giremedi. Takımın idman performanslarına göre en formda isimlerden olan Tjikuzu'nun, neden oynatılmadığını öğrenmek isteyen yöneticilerin Broos'a, “Bir hata yaptı ve cezasını çekti. Artık onu kazanmalıyız. O kalitesini gösterdiğinde bizde rahatlarız” şeklinde mesaj vermesi bekleniyor.
Son G.Saray maçında Yattara'yla birlikte tribünde oturan Tjikuzu- nun da, “Ben elimden geleni yapıyorum. Formayı verecek olan kişi hocam” dediği öğrenildi.

'GABRİÇ PİLLİ BEBEK'

Trabzonspor'un efsane kadrosunun önemli isimlerinden Ali Kemal Denizci, bordo mavili takıma son anda transferi gerçekleştirilen Gabriç için “O pilli bir bebek” benzetmesi yaptı. Galatasaray mağlubiyeti sonra maçı değerlendirdiği yazısında Ali Kemal Denizci, “Gabriç pilli bir bebeğe benziyor. Büyüyecekte faydalı olacak. Madem onun büyümesini bekleyecektik, o zaman neden kendi çocuklarımıza yatırım yapmadık” şeklinde bu futbolcuyla ilgili yönetime ağır göndermede bulundu. Denizci'nin 'pilli bebek' benzetmesi ile Gabriç'e yüklenmesine birçok taraftar ve futbol yorumcusu da destek verdi.

Kayseri mesaisi sürüyor

G.Saray mağlubiyetini unutan ve Kayserispor hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Trabzonspor, dünü içid idmanla tamamladı. Antrenmana ameliyat olan Zafer katılmazken, hafif sakatlığı bulunan Tolga ve Colman doktor kontrolünde koşu yaptı. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanda ısınma hareketlerinin ardından çift kale maç oynadılar. Çift kale maçta teknik direktör Broos, yediği hatalı goller ile son dönemlerde eleştirilen kaleci Sylva'nın yerine genç kaleci Onur'u as takımda oynattı./yeni şafak