Oyunlar yazan, oyunculuk yapan ve fakültede her yıl tiyatro dalında etkinlikler düzenleyen ADÜ Mali İktisat Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sacit Akdede, ekonomist kimliği ile tiyatrocu kimliğini örtüştürmüş ender akademisyenlerden birisi olarak anılıyor. Yazdığı “Kültür ve Sanatın Politik Ekonomisi-Devlet Tiyatroları Örneği” adlı kitabı ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün ekonomik ve politik yapısını bilimsel bir zeminde ele alan Akdede kitabında, devlet tiyatrolarının desteklenmesi, sanatçıların haklarının korunması ve tiyatroya olan talebin arttırılması için yapılması gerekenleri ortaya koyuyor. Yazdığı makale İrlanda’da doktora programında zorunlu ders notu olarak okutuluyor.
Uluslararası Kültürel Ekonomistler Birliği üyesi Saci Hadi Akdede, Politik ve Kültürel Ekonomi alanındaki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Bu alanda yazdığı birçok makalesi “Economics Letters”da yayınlanan Akdede’nin, yazdığı bir makale İrlanda’da bir doktora programında zorunlu ders notu olarak okutuluyor. Bu makalesinde, kültürel çeşitliliğin demokrasi eğilimleri üzerine etkisini mercek altına alan Akdede, Türkiye’de kültürel ekonomi üzerine yapılan çalışmalara öncülük ediyor.
TÜBİTAK projeleri ile dikkat çekiyor
Yürütmekte olduğu TÜBİTAK projeleriyle dikkat çeken Akdede, İstanbul’un kültürel eğilimlerini ortaya çıkarmaya yönelik yaptığı anket çalışmaları ile İstanbul’un 2010 kültür başkenti olması vesilesiyle yapılan harcamaların etkinliğini sorguluyor.
DOÇ. DR. SACİT HADİ AKDEDE KİMDİR?
Gazi Üniversitesi Maliye Bölümünden 1990 yılında mezun olan Akdede, Amerika’daki Middle Tennessee State Üniversitesinde yüksek lisansını ekonomi üzerine yaptı. Amerika Vanderbilt Üniversitesinde doktorasını yine ekonomi üzerine yapan Akdede, Adnan Menderes Üniversitesinin 66. akademisyeni olarak Adnan Menderes Üniversitesinde göreve başladı. Yayınlanmış çok sayıda makalesi olan Akdede, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda bildiriye imza attı. Araştırma yazıları, kitap bölümleri ile dikkat çeken Akdede’nin “Kültür ve Sanatın Politik Ekonomisi-Devlet Tiyatroları Örneği” isimli bir kitabı bulunuyor.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg