Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Kuşadası Belediyesi tarafından KUGESAD Kuşadası Gelişim ve Sanat Derneği oyuncularının katılımıyla İbramaki Sanat Galerisi"nde bir kokteyl düzenlendi.
KUGESAD Oyuncuları ve tiyatroseverlerin katılımıyla yapılan kutlamada dernek başkanı Muhittin Turgut, “Belediye Başkanı M.Esat Altungün bizlere çok destek oldu, kendisine minnettarız, başkanımızın her zaman bizim yanımızda olduğunu biliyoruz, tiyatromuz Kuşadalı gençlerin başarısıdır” dedi. Kuşadası"nda yıllardır tiyatro oyuncusu, yönetmen olarak çalışan Betül Acar Duyar ise tiyatronun yaşam biçimi olduğunu, herkesin yediden yetmişe her zaman tiyatro çalışmalarına katılabileceğini vurguladı.
Müzikli Kent çocuk oyunu ile 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü etkinliğini başlatan KUGESAD oyuncuları akşam da “Tarla Kuşuydu Jüliet” oyunu ile yetişkinlere çok keyifli bir gece yaşattı. William Shakespeare"nin çok ünlü Romeo ve Jüliet oyununu; eger ikisi de ölmeyerek evlenip çocukları ile yaşamları devam etseydi nasıl olurdu çerçevesinde komedi olarak gerçekleşti. Kahkahalar ve alkışlarla seyirciler eğlenirken, rol alan oyuncular ve yönetmen Ahmet Duyar başarılı bir oyun sergiledi.