Ali Poyrazoğlu; Deniz Akkaya'yı ikinci kez tiyatroyla buluşturuyor! Poyrazoğlu'nun kaleme aldığı 'Az Sonra' adlı oyunda; Akkaya, her yerini estetik operasyonla yaptırmış, ünlü bir manken ve sunucuyu canlandıracak.


27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde sahnelenmesi planlanan 'Az Sonra' oyunu; TV'deki televole programlarının sahne uyarlaması niteliğinde. Poyrazoğlu, oyunun magazin basınını bir kez daha tartışmaya açacağına, teşhir ve röntgencilik duygularına da vurgu yapacağına inandığını söyledi.

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ'NE POYRAZOĞLU BİLDİRİSİ

Uluslararası Tiyatrolar Enstitüsü (ITT) jürisi, her yıl bir tiyatrocuya yazdırdığı 'Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi'ni bu yıl Ali Poyrazoğlu'dan istedi. 27 Mart için 'Az Sonra' adlı oyunu da yetiştirmeye çalışan tiyatrocu; o gün oyunlardan önce okunacak olan metinde şunları yazdı:

YÜN ÇİLELERİNE BENZER

"Bence tiyatro, küçükken annelerimizin -ya da şanslıysak, onlarla yaşayabilmişsek, büyükannelerimizin- ellerimize taktığı yün çilelerine benzer.
(...) Biz oyuncular her akşam geliriz sahnenin üstüne, ellerimize insanla ilgili binbir düğümü olan rengarenk yün çilelerini takarız, başlarız açmaya. Yünün bir ucunu da sahneden aşağıya seyircilere atarız. Onlar da başlarlar sarmaya.
(...) Biz asılırsak da yün kopar, seyirci çok çekerse de. İki taraf da büyük bir dikkatle işini yapar. Ve sevgili seyirciler, çıkar gidersiniz tiyatrodan yüzünüzde çiçek açmış gülücüklerle, zihninizde binbir renkli yün topçuklarıyla.

SEYİRCİ MESLEKTAŞIMDIR

(...) Bu işin yüzde 50'si sizsiniz, siz seyirciler; yüzde 50'si de biziz, oyuncular.
(...) Oyuncuyla izleyici karşı karşıya gelmeden tiyatro dediğimiz mucize gerçekleşmiyor.
(...) Yani efendim uzun sözün telgrafı, bizler meslektaşız. İyi bir tiyatro seyircisi de tiyatrocudur.
(...) Giden, okuyan, izleyen, parasını ayıran, izledikleri üstüne fikir üreten, çağdaş, uygar yaşama gönül vermiş insanlar benim meslektaşlarımdır.
(...) Yıllardır hep sizler bizleri alkışladınız, şimdi de biz sizleri alkışlıyoruz sevgili meslektaşlarımız.