Avusturya'nın başkenti Viyana'da sahnelenen bir tiyatro oyununun sonundaki intihar sahnesinde elindeki bıçağın sahtesinin yerine konmuş gerçek bir bıçak olduğunu anlamayan ünlü aktör boğazını kesti.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz Cumartesi akşamı Burgtheater tiyatrosunda sahnelenen oyunda aktör Daniel Hoevels, son sahnede, oynadığı karakterin intiharını canlandırırken eline verilen keskin bıçakla boğazını kesti.

Boğazını kestikten sonra yere yığılan ve boynundan kanlar fışkıran aktör sahne arkasına sürünerek giderken, izleyiciler bunun özel efektlerle gerçekleştirilmiş harika bir performans olduğunu sanarak coşkuyla alkışladı. Rol arkadaşları, Hoevels'ın seyirciyi selamlamak için ayağa kalkamaması üzerine bir sorun olduğunu anladı.

Olayın ardından Avusturyalı oyuncu hastaneye kaldırıldı ve acil müdahaleylakurtarıldı. Doktoru, aktörün atardamarını kesmesine çok az kaldığını, yoksa ölümden kurtulamayacağını söyledi. Aynı akşam taburcu edilen Hoevels, ertesi gün aynı oyunda yeniden sahne aldı.

Avusturya basınında çıkan haberlerde, kazaya neden olan bıçağın nasıl olup da aktörün kullandığı sahte bıçağın yerine geçtiğinin polis tarafından araştırıldığı belirtildi.

Polisin, olayın basit bir kaza mı yoksa ustaca düşünülmüş bir cinayet teşebbüsü mü olduğu konusunda henüz bir karar varamadıkları kaydedildi.

Kazanın ardından oyuncular ve tiyatro çalışanlarının DNA örneklerinin alındığını belirten yerel basın, 30 yaşındaki Hoevels'ın son dönemde yıldızının parlamasından dolayı tiyatro çevrelerinde birçok düşman edindiği yönünde söylentiler olduğunu da öne sürdü. Hoevel Almanca konuşulan dünyada en ünlü oyunculardan.

Aktörün, başarılarını kıskanan rakip bir meslektaşı tarafından öldürülmeye çalışılmış olabileceğini kaydeden gazeteler, pazar günkü oyun öncesinde 'sahte' bıçağın yetkililerce iki kez kontrol edildiğini ve daha sonra boynu bandajlı olarak sahne alan Hoevels'a verildiğini yazdı.