Ünlü mizah yazarı Muzaffer İzgü"nün yazdığı “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” adlı oyun ilk defa Aydınlı sanatseverlere sahnelendi.
Prömiyere Aydın Belediyesi Meclis Üyesi Saadet Kavasgil, Ünlü Mizah Yazarı ve aynı zamanda oyunun yazarı olan Muzaffer İzgü, Yazar Dr. Hidayet Sayın ile çok sayıda sanatsever katıldılar.
ABŞT oyuncuları İrem Akçay, Özlem Çolak, Halil Uzel, Murat Uysal ve Cafer İlhan muhteşem performansları sonucu salonu dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandılar.
Kocası öldükten sonra tüm hayatını kızını evlendirmeye çalışan bir annenin, evlenmeye direnen kızıyla arasındaki ilişkileri mizahi bir üslupla anlatan oyunun büyük ilgi görDÜ.
Oyun bitiminde Yazarlar Muzaffer İzgü ve Dr. Hidayet Sayın"ı sahneye davet eden Belediye Meclis Üyesi Saadet Kavasgil, “Sizin gibi değerli insanları Aydın"da görmek, oyunlarını izlemek büyük bir şeref. İyi ki varsınız. Sizi her zaman aramızda görmek istiyoruz” dedi.
“Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” adlı oyunun yazarı ünlü mizah ustası Muzaffer İzgü yaptığı konuşmada, “Haldun Taner, Aziz Nesin gibi bir çok oyun yazarımız sahnelerini göremeden hayata gözlerini yumdular. Ama ne mutlu ki Aydın"da bizim sahnelerimiz var. Biz bunu Aydın halkına ve Aydın Belediyesi"ne borçluyuz. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na bize bu onuru yaşattığı için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bir tiyatro sahnelerinin olmasını çok istediklerini belirten Yazar Dr. Hidayet Sayın, “Ne mutlu o sahneler yıllar sonra bize geldi. Adımızı sahnelerde yaşatanlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Oyun sonrası fuayede katılımcılara bir kokteyl verilirken, “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” adlı oyun her Salı 20.30"da Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi"nde izleyicilerinin karşısına çıkacağı bildirildi. -iha