Aydın Şehir Tiyatroları oyuncuları ve Aydın"da gösteriler hazırlayan amatör tiyatrocular “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü” dolayısıyla bir araya geldi.
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Atatürk Meydanı"nda düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Aydın Şehir Tiyatroları oyuncuları ve Aydın"da gösteriler hazırlayan amatör tiyatrocular Atatürk Anıtına çelenk koydu. Buradaki etkinliklere Aydın Belediyesi Eğitim ve Kültür İşleri Müdürü Tahir Olçum, AYKARYAY Aydın Tiyatro Derneği Başkanı Hüsnü Ertung, Aydın Amatör Tiyatrocular Grubu Temsilcisi Coşkun Kemer ve oyuncular katıldı.
Tiyatronun her zaman insanların değişik bakış açılarıyla bakmasını sağlayarak, kişiye kendini sorgulama ve tanıma imkanı sunduğuna işaret eden Aydın Belediyesi Eğitim ve Kültür İşleri Müdürü Tahir Olçum, “İster amatör ister profesyonel tiyatro alanında olsun insanoğlu doğduğu günden bu yana insanın geçmişini araştırıp yine insana aktarmayı amaç edinmiş, etkin, katılımcı, pozitif enerjisiyle topluma karşı sorumlu bireylerin yetişmesine katkıda bulunmuştur. Tiyatro her zaman insanları değişik bakış açılarıyla anlatıp yorumlamakta, kişiye kendini sorgulama ve tanıma imkânı sunmaktadır. Kimi zaman yüzleşmekten korktuğumuz yönlerimizi en ince ayrıntısına kadar gözler önüne seren, bireyin özeleştirisini harekete geçiren bir etkiye sahip olan tiyatro, insana pozitif amaçlar yüklemekte, sosyal hayatın gelişmesine ve değişmesine olanak sağlamaktadır. Bu anlamda Tiyatronun hak ettiği saygın bir yere gelip, kitlelerin vazgeçemeyeceği bir sanat dalı haline gelebilmesi, toplumda sanat kültürünün oluşabilmesi ve estetik duyarlılığın gelişebilmesi için tüm kamu kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ile yazılı ve görsel basının, ayrıca sanat camiasının desteğine ve işlevine ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.
Aydın"da tiyatro faaliyetlerine yoğun bir ilgi olduğuna dikkat çeken Aydın Amatör Tiyatrocular Grubu Temsilcisi Coşkun Kemer, karşılaştıkları en büyük sorunun prova yapılabilecek mekan sorunu olduğunu ifade etti. Tiyatro çalışmalarının yapılması için Aydın Belediye ESKO Çarşısı"nda bulunan tiyatro salonundan yeteri kadar faydalanamadıklarını ileri süren Kemer, “Bu salon bir tiyatro salonu olmasına rağmen, haftanın 4 günü Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koro çalışmalarına tahsis ediliyor. Biz amatör tiyatrocular olarak hiçbir ücret almadan hazırladığımız oyunları sahneliyoruz. Bir gösterilerimizden elde edilen gelirler ile Aydın"da eğitim ve sağlık gibi alanlarda tespit edilen eksikler gideriliyor. Her yıl farklı bir oyunu Aydın"daki tiyatro severler ile buluşturuyoruz. Bu yılda Haldun Taner"in yazdığı "Gözlerimi Kaparım, Görevimi Yararım" adlı oyunu sahneye koyuyoruz. Gösterilerimizi bize tahsis edilen Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi"nde sahneliyoruz. Çalışmalarımızı daha sağlıklı devam ettirebilmemiz için prova yapabileceğimiz mekan sorununun giderilmesi bekliyoruz” diye konuştu.