Yanağındaki tümörün akciğerinin her iki tarafına sıçraması nedeniyle uzun süredir kanser tedavisi gören Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu oyun yazarı Gümüşkaşık, evinde hayatını kaybetti.
 
Gümüşkaşık'ın cenazesi belediyeye ait nakil aracıyla evinden alınarak Belediye Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesi'ne getirildi.
 
Buradaki törene Gümüşkaşık'ın eşi Mustafa, çocukları Berhan ve Burak Gümüşkaşık, yakınları, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, Sosyal İşler Müdürü Hasan Özdemir, belediye personeli, yakınları ve tiyatro oyuncuları katıldı.
 
Yönetmen Fevzi Beyazıtoğlu, burada yaptığı konuşmada, Gümüşkaşık'ı uzun süre mücadele ettiği kanser hastalığından dolayı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, ''Fatma Peluze bir mücadelenin kahramanıydı. Hayata hep yazarak tutundu ama maalesef aramızdan ayrıldı. O bizim can dostumuzdu, canımızdan bir parçaydı. Bir parçamız bizden ayrıldı. Çok üzüntülüyüz'' dedi.
 
Beyazıtoğlu, Gümüşkaşık'ın yeni bir çocuk oyunu yazdığını ve bunu sahnelemeye ömrünün yetmediğini ifade ederek, şunları söyledi:
 
''Arkadaşımız geçtiğimiz tiyatro sezonunda ''Masallar Küstü'' adlı oyunu yazarak ücretsiz sahnelenmesini sağladı. Yeni oyunu ''2030'dan Mektup Var'ı'' sahnelemeye ömrü yetmedi. Bunun yanı sıra ''Duygularda Ölmek'' adlı oyunu da sahneleyemedi. Şehir tiyatrosu olarak bizler, arkadaşımızın bu oyunlarını ve hastalığı süresince yaşadıklarını yazıp 2007 yılında kendisinin sahnelediği ''Ölümü Erteledim'' adlı oyununu yeniden sahneleyeceğiz. Şehir tiyatrosu olarak onu her zaman yaşatacağız.''
 
Konuşmanın ardından Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Gümüşkaşık'ın sahnedeki tabutunun üzerine çiçek bıraktı.
 
Gümüşkaşık'ın cenazesi, Hacı Miktat Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeni Mezarlık'taki aile kabristanlığında toprağa verildi.