4. Aydın Tiyatro-Drama Günleri; Aydın Belediyesi, Aykaryay Aydın Tiyatro Birlikteliği, resmi ve sivil inisiyatif katılımlarıyla gerçekleştiriliyor. Projede Drama Bilimi ve Tiyatro Sanatı ile kişisel,toplumsal iletişimin arttırmacı ve kendini ifade etmiş,üretmiş, manen zengin insanlardan oluşmuş bir Aydın'a ulaşması amaçlanıyor. Aydın kentinin dünya drama-tiyatro merkezinin hedeflendiği etkinlikler için Aydın Belediyesi Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi, , ESKO Belediye Tiyatro Salonu ve ADÜ Tiyatro Salonu kullanılacak.
19 Aralık 2008 günü 20 ilk-ortaöğretim okulunda yirmi öğrenciden oluşacak gruplara "Drama Atölye” çalışmaları yapılacak. Aynı günün gecesi saat 20.00"de Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi"nde gündüz atölye çalışmalarına katılan öğrencilerin ana-babalarının drama liderleri bir araya geleceği “Drama Gecesi” düzenlenecek.
20-21 Aralık 2008 günleri açılış korteji, Sokak Tiyatrosu, salonlarda gündüz- gece tiyatro oyunları sunulacak. İki atölye-söyleşi programı,halkın da katılabileceği İmamköy Saklı Mağaralar - Roma Harabeleri Kanyon Vadisi"nde doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek. "Amatör Tiyatrolar Birliği 4.Aydın Tiyatro-Drama Günleri" kapanış kokteyli ile sona erecek.