Titanic'in okyanusun derin sularına gömülüşünün 100. yılı nedeniyle yönetmen James Cameron ve ünlü tarihçi-yazar Tim Maltin'in konuyla ilgili hazırladıkları belgeseller National Geographic ekranlarında meraklılarıyla buluşacak. E.C.A.’nın katkılarıyla 8 Nisan Pazar gününden itibaren tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de gösterime girecek olan belgeseller “Titanic Neden Battı?” sorusuna iki farklı yanıt verecek.
Oscar ödüllü yönetmen James Cameron ve ünlü tarihçi, yazar Tim Maltin tarafından çekilen belgesel filmler, 14 Nisan 1912 günü, arkasında pek çok soru işareti bırakarak batan Titanic’in yıllardır sakladığı gizemini gün ışığına çıkartıyor. Oscarlı yönetmen James Cameron imzalı “Son Söz” belgeseli facianın ardında henüz cevaplanmamış sorulara yanıt bulmaya çalışırken, 10 Nisan Salı akşamı ekranlara gelecek olan tarihçi ve yazar Tim Maltin’in çektiği “Dosya Kapandı” belgeseli ise, bu büyük gizemin ipuçlarını gezegen ve yıldızlarda arıyor.
James Cameron ile Son Söz belgeseli, Titanic hakkında yapılan son bilimsel inceleme ve soruşturmaları ekrana taşırken, tarihçi Tim Maltin ile Dosya Kapandı, geminin batışına dair daha önce bilinmeyen bir teoriyi ortaya atıyor: Titanic'in batmasının yıldızlarla bir alakası olabilir mi?