İsabeyli Şırlan Tırmanma yarışının 4 yıllık rekorunu da kategori 4 de yarışan Ünal Şenbahar 07.51.65"lik derecesi ile kırdı.
İsabeyli Beldesinin yaptığı bu etkinliğin kendisini ve bölge halkını çok mutlu ettiğini belirten Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş “İsabeyli belde belediye başkanımızı kutluyorum. Tanıtım açısından çok önemli bir etkinlik. Heyecan verici bir sporu bölge halkının ayağına getirmiş. Belde ve köy halkının misafirperverliği ise bambaşka bir güzellikte. İlk kez İsabeyli Beldemizde düzenlenen yarışa katıldım. İnşallah bundan sonraki yarışları da izleme imkanı bulurum. Emeği geçen herkesi kutluyorum, tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.
Şampiyona İsabeyli Beldesi ile Çobanlar köyü arasında 6 kilometrelik asfalt parkurda yapılan ralli de Nazilli, İsabeyli ve çevre köylerden yoğun ilgi gördü. Zorlu bir parkurda mücadele eden 17 yarışmacı Nazilli Kaymakamlığına vekalet eden Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli"nin yarış bayrağını sallaması ile İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, yarışta öncü otonun pilot koltuğunda oturduğu için ilk startı veren sürücü oldu. 2. etap startını ise Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş verdi. 17 aracın kayıt yaptırdığı yarışta,14 araç yarışı tamamlayabildi.
Kategori 1"de Citroen Saxo ile yarışan Dinçer Akgün birinciliği alırken, ikinciliği Burak Özaltolmaz, üçüncülüğü ise İsmail Cabacı kazandı. Kategori 2"de Alfa Romeo ile yarışan Ümit Kemal Çoşkun yarışı birinci olarak tamamlarken, İzmir"li Tunç Tuncer Honda Type-R otomobili ile ikinci, Fiat Palio Kit Car ile yarışan Alper Akgün üçüncü oldu. Kategori 3"de birinci sıradaki isim Renault 19 ile yarışan Bülent Gürkan, ikinci sıradaki isim Citroen Saxo Kit Car ile yarışan Taner Şengezener olurken, yarışı üçüncü sırada tamamlayan isim ise Fiat Palio Kit Car ile yarışan Aydan Dağdeviren oldu. Kategori 4"de üç şampiyon pilot arasında yaşanan müthiş mücadelede birinciliği Mitsubishi Evo 9 ile yarışan Ünal Şenbahar kazanırken, ikinciliği Mitsubishi Evo 9 pilotu Öğül Orhan aldı. Üçüncülüğü ise yeni otomobili Fiat Punto S2000 ile ilk kez start alan Vedat Diker oldu. Kategori 6"da Göktuğ Tuncay"ın aracının mekanik arıza ile yarış dışı kalması sonucunda rakipsiz kalan Mithat Diker birincilik kupasını kazanan isim oldu.
Parkurunun bitişinde yarışçılara Çobanlar köyü halkı ağırlamak için seferber oldu. Gözleme ve ayran ikramı ile yarış ekiplerine ve konuklarına ikramda bulunan köylüler de ralli heyecanına ortak oldular. Yarış sever birçok vatandaş ise araçların startını cep telefonları çekerek yılda bir kez yapılan tırmanma yarışını ölümsüzleştirdiler.
Kupa töreni öncesi konuşan İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim; “ Şırlan Tırmanma Rallimizin 5. sini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rallimizde korkulacak bir kaza yaşanmaması bizleri mutlu etmiştir. Yarışmaya katılan Yarışmacı arkadaşlarımıza ve yarışa gelen halkımıza teşekkür ederiz. Her Yıl artan heyecan ve ilginin artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.
Şırlan Doğal Kaynak Suyu sponsorluğunda düzenlenen yarışın ödül töreninde dereceye giren pilotlara kupalarını Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Nazilli Kaymakamlığına vekalet eden Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardınli ve öncü pilotluk yapan eski rallici İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim verdi.