Bahçeli, Erdoğan"ın siyasi terziliğe soyunduğunu ve kör makasla siyasi partileri kesip biçmek için harekete geçtiğini söyledi. Başbakan"ın Cumhuriyet"i darağacına çıkarabilmek için önümüzdeki seçimi bir dönüm noktası olarak tayin ettiğini belirten Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

İhale mafyaları

Başbakan krizin fırsat olacağını söyledikçe, çevresine gün doğmuş; yumurtacı, doğalgazcı, gemici, mısırcı yandaşlar türemiş ve milletimizin cebindeki paraları ahlaksızca gasp etmişlerdir. AK Parti markalı ihale mafyaları, arazi çeteleri, orman talancıları hukuksuzluktan istifade ederek vurgunlarını alabildiğine çoğaltmışlardır.

Öfkenin eseri

Ülkemiz tehlikeli tartışmaların içine çekilmek istenmektedir. Birincisi, 2 partili sistem arayışı, ikincisi Başkanlık Sistemi ile ilgili ileri sürülen görüşlerdir. 2 partili bir siyasal yapının özlemini açığa vurmak, demokrasiye ve çok sesliliğe duyulan tahammülsüzlüğün ve üzeri küllenmiş bir öfkenin eseri olsa gerektir. Başbakan"ın örnek olarak ABD pratiğini göstermesi arkasındaki suflörün kimliğini ikrar etmesi bakımından anlamlı olmuştur. Madem iş buraya kadar gelmiştir, bundan sonra da bu fitne ağızdan federalizmi tavsiye edici düşüncelerin yayılması şaşırtıcı görülmemelidir.

Okyanus ötesi

2 partili düşüncenin Türkiye"nin temellerini yok edecek bir nitelik taşıdığı açıktır. Bu son gelişmeler Başbakan"ın, demokrasiden zerre kadar nasibini almadığını ve Türkiye"de otokrat bir yönetimin yerleşmesi için her yolu denemeye başladığını göstermiştir. Başbakan"ın, Amerika"yı örnek alarak 2 partili sistemin sorun çözücü olduğunu dile getirmesi, okyanus ötesinden yönlendirilen bir kişi için son derece doğaldır.

Siyasi terzilik

Başbakan nefretiyle cumhuriyeti darağacına çıkarabilmek amacıyla önümüzdeki seçimi bir dönüm noktası olarak tayin etmiştir. Bir tarafta milletimizi 36"ya bölüp küçültürken, öbür tarafta siyasi terziliğe soyunmuş ve bu defa da partileri kesip biçmek için küresel işbirlikçilerinden aldığı kör makasla harekete geçmiştir. 12 Eylül rejiminin 2 partili siyasi sistem oluşturma girişiminin aynısına bugün Başbakan Erdoğan da niyetlenmiş ve ihtilal zihniyetiyle aynı karede buluşmuştur. AK Parti ile CHP koalisyonunun şartlarının olgunlaşmaya başladığı bir ortamda partimiz bunlar karşısında yegâne milli güçtür.

Sultanlar örnek

Erdoğan, tiranlığa özenmektedir ve gide gele Ortadoğu sultanlarını kendisine örnek almaya başlamıştır. Ama arkasına bakmadan ülkesinden kaçanların ve posterleri meydanlarda yakılanların acı sonlarını da aklından hiç çıkarmaması hayrına olacaktır. Ortadoğu"yu etkisi altına alan kaosun, ülkemize sirayet etmesi riski üzerine iyi düşünmek gerekmektedir. Başbakan"ın çıkarması gereken dersler arasında ise baskı, zulüm ve iktidar gücünü kötüye kullanmanın nelere yol açabileceği hususları yer almaktadır. Korku imparatorluğu kuranların sonunun ne olacağını anlamak mümkündür. Dileğim otokrat dürtüleri uyanmış Başbakan Erdoğan"ın bu son hadiselerden sonuç çıkarmasıdır.

MHP"nin yenileri

GEÇEN hafta Anadolu Gösteri Merkezi"nde partiye katılan eski AK Partili Murat Başesgioğlu ve Yusuf Ziya İrbeç ile eski futbolcu Saffet Sancaklı dün ilk kez MHP"nin grup toplantısına katıldı. Yeni MHP"liler, Genel Başkan Devlet Bahçeli"yi ön sırada izlediler.