Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ‘Giderayak’ adlı tiyatro oyunu etkinlik aracıyla Ermenek, Yenimahalle ve Döşemealtı’nda halkla buluşacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Gezici Etkinlik TIR’ı, kent merkezine uzak bölgelere sanat taşımayı sürdürüyor. Bülent Usta’nın yazdığı, Dersu Yavuz Altun’un yönettiği, Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ‘Giderayak’ adlı oyun, Gezici Etkinlik TIR’ı sayesinde Antalyalılarla buluşacak.

PAZAR GÜNÜ DE AKM’DE

Gezici Etkinlik TIR’ı 8 Eylül Perşembe günü saat 20.30’da Ermenek Kültür Çadırı yanında, 9 Eylül Cuma günü saat 20.30’da Yenimahalle Kültür Merkezi yanında, 10 Eylül Cumartesi günü saat 20.30’da Döşemealtı Kapalı Pazar önünde park edecek ve ‘Giderayak’ adlı oyun sahnelenecek. Oyun, 11 Eylül Pazar günü saat 20.30’da da AKM Aspendos Salonu’nda perde açacak.

ATAMA HİKÂYESİ

Politik tiyatronun simge ismi Ankara Sanat Tiyatrosu’nun komedi oyunu ‘Giderayak’, TMSF kurulundaki boş bir üyeliğe atama hikayesini anlatıyor. Oyun, 2008 yılı Nisan ayında gazetelerde çıkan bir haberin ardından kaleme alınmış. Atama isminde yapılan bir hatanın geliştirilerek anlatıldığı oyun, eğlenceli bir dille sahneleniyor. Komedi oyun, güldürürken aynı zamanda düşündürüyor.