Kaza, bu sabah saat 05.30 sıralarında Bozdoğan merkez Eymir Mahallesi"nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Eymir Mahallesi Yazıkent Caddesi üzerinde bulunan içme suyu dolum tesislerinden 35 BZM 68 plakalı dorsesine su dolu damacanaları yükleyen İlhan Dalkılıç (54) yönetimindeki 34 ESR 47 plakalı tır, dolum tesislerinden ayrılarak Yazıkent Ceddesi boyunca harekete geçti. Henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü aracının kontrolü kaybeden sürücünün tırı kontrol altına almak için yaptığı tüm mücadelesi ve girişimleri sonuçsuz kaldı. Sürücünün kontrolünden çıkan tonlarca suyun yüklü olduğu tır; yolun ileriki bölümünde bulunan virajı alamayınca karşısına çıkan evin bahçe duvarını aşarak, 3 kişilik ailenin yaşadığı evin duvarını yıkarak evin içerisinde girdi.
Kaza anında evin içerisinde uyumakta olan Yücel Kılıç, eşi ve küçük çocuğu; bir anda karşılarındaki tırı görünce neye uğradıklarını şaşırdı. Kazada evin hasar görmesi nedeniyle aile fertleri, yıkılma tehlikesi karşısında bir anda soluğu dışarıda aldı.
Kazada tırın ön kısmıyla birlikte evin içerisine giren sürücü İlhan Dalkılıç, ağır yaralandı. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin çabalarıyla sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü ambulansla, sağlık ocağına kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Yaşadığını korku dolu anları anlatan Yücel Kılıç, “Eşim ve çocuğumla birlikte içeride uyuyorduk. Bir anda bir gürültü duyduk. Karşımızdaki tırı görünce çok şaşırdık. Korku ve panikle eşimi ve çocuğumu alıp dışarıya çıktım. Dışarıdaki yüklü tırı görünce şaşkınlığım daha da arttı. Dolu aracın çarpması sonucu evimiz tamamen yıkılabilirdi. Çok şükür ki ailemden hiç kimseye bir şey olmadı” dedi.