Prof. Dr. Gürkan, yaptığı açıklamada, başlattıkları bağış kampanyasına, gönüllü olarak katılan öğretim üyelerinin her ay maaşlarından yapılan kesintilerle öğrencilere burs verdiğini söyledi.
 
Geçen yıl 15 öğrenciye her ay düzenli ve karşılıksız burs sağladıklarını, bu yıl bu sayıyı 30'a çıkardıklarını anlatan Gürkan, ayrıca deprem nedeniyle üniversitelerinde geçici olarak eğitim ve öğretimini devam ettirmekte olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 13 öğrenciye de aylık 150 lira burs imkanı sağladıklarını bildirdi.
 
Katkıda bulunan tüm öğretim üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Gürkan, iş adamı ve sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulunarak, tıp fakültesinde okuyan öğrencilere burs sağlanmasını istedi.
 
Prof. Dr. Gürkan, şöyle dedi:
 
''Başbakanlık bursu ve Kredi Yurtlar Kurumu imkanlarının yanı sıra damlaya damlaya göl olur misali kendi imkanlarımızla maaşlarımızdan kestiğimiz yardımla şu an 43 öğrencinin ihtiyaçlarına merhem oluyoruz. Ancak tıp fakültesinde 700'e yakın öğrenci bulunuyor. Bunların hepsine tek başımıza yetişmek imkansız. Çeşitli illerden gelen ve zor şartlarda okuyan öğrencilerimiz var. Kısıtlı imkanları olan tıp fakültemizin vakfının daha fazla bağışa ihtiyacı var. Yardım ve hayırsever olduklarını bildiğimiz Diyarbakırlı ve diğer illerdeki iş adamı ve sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda katkılarını bekliyoruz.''