Birer dakika arayla ve sezaryanla 1000’er gram dünyaya gelen dördüzler için doktorları, “Tarif edilemeyecek bir deneyimdi. Biz de bir daha böyle bir olayı göremeyiz” dediler.

ALMANYA’nın Leipzig, kentinde ocak ayında toplam 4.000 gram ağırlığında dünyaya gelen Laura, Sophie, Jasmin ve Kim adlarındaki tek yumurta dördüzler şimdiden olay oldu. Leipzig’de, 1976’dan bu yana doğan ilk dördüz olan kızların, suni döllenme olmadan tek yumurtadan oluşmuş olmaları birçok uzmanı da şaşırttı. Bu tarz dördüzlerin 13 milyonda bir görüldüğünü belirten Leipzig Üniversite Kliniği’nin doğum uzmanı Prof. Holger Stepan (44), “Dördü de birbirinin tıpa tıp aynısı. Ufaklıkları gebeliğin 28. haftasında sezaryenle çıkardık. Birer dakika aralıkla dünyaya geldiler. Bu tarif edilemeyecek bir deneyimdi. Sanırım biz doktorlar da bunu bir daha göremeyeceğiz” diye konuştu.

Anne de gayet iyi
Her bir kızın terazide 1.000 gram tarttığını açıklayan profesör, sadece bir kızın suni teneffüs ünitesine bağlanmak zorunda kaldığını, kızların birkaç hafta içinde taburcu edilebileceklerini anlattı. Kızların annesi Janett Mehnert’in (31 - kuaför) doğumu iyi atlattığı, baba Marcus Mehnert (31 - taşeron işçi) ve beş yaşındaki oğulları Lukas için stresli bir dönemin başladığı kaydedildi. Doğum öncesinde araba ve çocuk odalarını yenileyen aile, kalabalıklaştıklarının bilincinde. Kız dördüzleri ziyaret etmek için randevu alan Leipzig Anakent Belediye Başkanı Burkhard Jung (53) aileye hediye ettiği 500 Euro ile kızların vaftiz babalığını üstleneceğini açıkladı.