Doğum anlarını MRI çekerek görüntüleyen uzmanlar, bunun doğum sırasında bebeklerin yaşadığı süreci daha iyi anlamak açısından dönüm noktası niteliğinde olduğunu belirtiyor.
Görüntüler, Alman bir annenin doğumu bir manyetik rezonans görüntüleme cihazındayken gerçekleştirmeyi kabul etmesi sayesinde elde edildi.

Berlin Charite Hastanesi'nden jinekolog Ernst Beinder, doğum sürecinin normal bir şekilde gerçekleştiğini ve cihazın rahim içinde gerçekleşen tüm hareketleri ve süreçleri görüntülediğini belirtti.

MRI cihazlarının çoğu tüp şeklinde, ancak uzman ekip özel bir 'açık' tarayıcı gerkeçleştirerek doğum sırasında anneye ve doğumu yapan doktorlara gerekli alanı sağladı.
Görüntülerin, doğum sürecindeki komplikasyonları ve bebeğin doğum kanalında yeterince hareket etmemesi halinde kadınların yaklaşık yüzde 15'inde sezaryen ameliyatına ihtiyaç duyulmasını daha iyi anlamak açısından hayati önem taşıyor.

Doğum sırasında makinenin sesinden rahatsız olmaması için anne kulaklık takarken, bebek dünyaya geldiğinde işitme duyusunun etkilenmemesi için cihaz kapatıldı.

Vatan